Kariyer Sınavı müracaatları ve alan değişikliği için itirazda bulunuldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Ekim 2005 00:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB`in Alan Değişikliği ile ilgili uygulaması tepki toplama devam ediyor.

2005 yılı Yer Değiştirme Kılavuzun 6'ncı maddesi Alan değişikliğine ilişkin işlemler bölümünde "öğrenimlerine göre birden fazla alan öğretmenliğine atanabilecek olanlar ile yeni bir öğrenim görerek yeni bir alanda yetişen ya da öğrenimine uygun alanı dışındaki bir görevi yürütmekte olan öğretmenler" il içinde alanlarının değiştirilmesini isteyebilirler denilirken, branş yazısının "genel açıklamalar" bölümünde "Bakanlıkça düzenlenen atama kararnamelerindeki alanı dışında, ihtiyaç bulunan diğer alanların öğretmenliğine, bulundukları eğitim kurumunda ya da il içindeki diğer eğitim kurumlarında 30.09.2005 tarihinden önce görevlendirilmiş olanlar Lisans düzeyindeki yüksek öğrenimleri esas alınarak görevlendirildikleri alanlarda görevli bulundukları kurumlara alan değişikliği için başvurabileceklerdir." denilmektedir. Branş yazısının bu bölümü genelgeye aykırıdır.

Diğer taraftan, Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavı müracaatlarında bazı illerimizin bazı kurumlarında öğretmenlerimizden kaynaklanmayan nedenlerle sınav ücretlerini yatırdıkları halde elektronik ortamda müracaatları gerçekleştirilememiştir.Bu durumda olan birçok öğretmenimizin mağdur durumdadır, bu mağduriyetin giderilmesi gerekmektedir.

Her iki husususa ilişkin olarak Türk Eğitim Sen tarafından MEB'e resmi müracaatta bulunulmuş olup, sendikanın gönderdiği yazılar aşağıda yer almaktadır.


Türk Eğitim-Sen tarafından Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavı konulu MEB`e yazılan yazı aşağıdadır.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA
ANKARA

Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavı müracaatlarında bazı illerimizin bazı kurumlarında öğretmenlerimizden kaynaklanmayan nedenlerle sınav ücretlerini yatırdıkları halde elektronik ortamda müracaatları gerçekleştirilememiştir.
Bu durumda olan birçok öğretmenimizin mağdur olmaması için kısa süreli düzeltmelere elektronik ortamda müsade edilmesi öğretmenlerimizin memnuniyetine vesile olacaktır.

Gereğini arz ederiz.

Seyit Ali KAPTAN Şuayip ÖZCAN
Genel Mavzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Genel Başkan


Türk Eğitim-Sen tarafından alan değişikliği konulu MEB`e yazılan yazı aşağıdadır.

Sayı :GMT.2005.050/1433 12.10.2005
Konu :Alan Değişikliği

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA

ANKARA

İlgi : a) Öğretmenlerin 2005 yılı yer değiştirme klavuzu
b)Milli Eğitim Bakanlığı'nın 05 Ekim 2005 tarih ve B.08.0.PGM.0.23.10.2-595/61137 sayılı yazıları
İlgi : a) genelge ile duyurulan klavuzun 6'ncı maddesi Alan değişikliğine ilişkin işlemler bölümünde "öğrenimlerine göre birden fazla alan öğretmenliğine atanabilecek olanlar ile yeni bir öğrenim görerek yeni bir alanda yetişen ya da öğrenimine uygun alanı dışındaki bir görevi yürütmekte olan öğretmenler" il içinde alanlarının değiştirilmesini isteyebilirler denilirken ilgi b) yazıda Genel Açıklamalar 1.1'inci maddede "Bakanlıkça düzenlenen atama kararnamelerindeki alanı dışında, ihtiyaç bulunan diğer alanların öğretmenliğine, bulundukları eğitim kurumunda ya da il içindeki diğer eğitim kurumlarında 30.09.2005 tarihinden önce görevlendirilmiş olanlar Lisans düzeyindeki yüksek öğrenimleri esas alınarak görevlendirildikleri alanlarda görevli bulundukları kurumlara alan değişikliği için başvurabileceklerdir." denilmektedir.

İlgi :a) genelgeye göre alan değişikliği için başvuru hakkı bulunanların ilgi b) yazı ile genelgeye aykırı olarak bu hakları ellerinden alınmıştır.Herhangi bir nedenle görevlendirme ile çalışamayanların elektronik ortamda müracaatlarının kabul edilmediği bazı illerdeki üyelerimizce sendikamıza iletilmektedir.

Yukarıda belirtiğimiz konular doğrultusunda müracaat süresi sona ermeden, ilgi :a) genelgeye aykırı olan bu yanlışlığın biran önce düzeltilerek mağduriyetlerin giderilmesi konusunda

Gereğini arz ederiz.

Seyit Ali KAPTAN Şuayip ÖZCAN
Genel Mavzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Genel Başkan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber