Sayıştay, Hazine'nin 2002 yılı dış borç hesaplarını uygun bulmadığını duyurdu.

Haber Giriş : 03 Kasım 2003 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayıştay, Hazine'nin raporlarındaki rakamların hatalı olduğu gerekçe göstererek, hesapları onaylamadı. Bu konu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ??Denetim Tekniği Yolsuzluğu'' olarak adlandırıldı.

Sayıştay, Hazine'nin 2002 yılı dış borç hesaplarını uygun bulmadığını duyurdu. Sayıştay, Hazine'nin raporlarındaki rakamların hatalı olduğu gerekçe göstererek, hesapları onaylamadı. Bu konu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ??Denetim Tekniği Yolsuzluğu'' olarak adlandırıldı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Sayıştay Bütçesi görüşmeleri sırasında, üyeler, 2002 yılına ait Hazine hesaplarının uygun bulunmamasını gündeme getirdiler. Sayıştay Başkanı Mehmet Damar, 2002 yılı dış borç hesaplarını uygun bulmadıklarını belirterek, gerekçe olarak, ??Hazinenin raporlarındaki rakamlar hata içeriyordu'' dedi. AKP'liler, bunun ??Denetim Tekniği Yolsuzluğu'' olduğunu söyledi.

AKP'liler, o dönemde ekonomiden sorumlu bakanın Kemal Derviş olduğunu kaydederek, ??Çağırıp Derviş'e sormak gekekir. Bu rakamlardaki hata neden kaynaklanıyormuş'' dedi. AKP'lilerin sözleri üzerine CHP'liler, ??Sulandırmayın'' diye itiraz ettiler. Damar, komisyonda bütçe sunuş konuşmasında, Sayıştay'ın denetim alanının genişletilmesi ve dünya standartlarına uygun bir denetim anlayışının yasal zemininin oluşturulması amacıyla bir yasa taslağı hazırlandığını bildirdi.

Bu taslakla ilgili son düzenlemelerin Kamu Mali Yönetimi ve Mali Kontrol Yasa Tasarısı ile Kamu Yönetimi Temel Yasa Tasarısı'na son şeklin verilmesinden sonraki tarihte yapılacağını belirten Damar, milletvekillerinden tasarıya dönüştürülecek taslağın yasalaşması için destek istedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber