Öğrenciler, kitap okuma kampanyasına aileleri ile katılacak

Türkiye Dil Edebiyat Derneği Çorum Şubesi ve Yavuz Sultan Selim Okulu tarafından ortaklaşa okuma kampanyası başlatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2012 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kampanyanın açılışına Dil Edebiyat Derneği Çorum Şube Başkanı Turhan Candan, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, Yavuz Sultan Selim Ortaokulu Müdürü Aziz Usta, ile çok sayıda öğrenci ve veliler katıldı.

Turhan Candan, yaptığı konuşmada, geçen yıl da farklı okullarda kitap okuma kampanyası yaptıklarını hatırlatarak bu yıl da ilk olarak Yavuz Sultan Selim Okulu ile birlikte kitap okuma kampanyası düzenlediklerini belirtti. Candan, bu yıl Çorum'da bir ilk olarak velilerin kitap okuma kampanyasına katılacağını açıkladı. Candan şöyle devam etti: ''Türkiye Dil Edebiyat Derneği Çorum Şubesi olarak, bizlere her zaman katkı sağlayan Çorum Belediyesi ile böyle bir etkinliğe başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yıl sonuna kadar kitap okuma kampanyası çalışmalarımız devam edecek. Belirli sayıda kitap okunduktan sonra ekstra etkinliklerimiz de olacak. Kampanyaya katılan okurlarımızı sinema, piknik ve il dışı gezilerine götüreceğiz. Kitap okumanın hem size hem bize çok katkısı olacaktır. Ülkemizin nitelikli gençlere ihtiyacı var. Bizlerde kitap okuyarak amaçlarımızı hedeflerimizi gerçekleştirmiş olacağız.''dedi.

Okul Müdürü Aziz Usta ise yapığı konuşmada kampanyanın başlangıcının önemli olduğu gibi katılımcıların da kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. Öğrencilerin yanında velilerinde kampanyaya katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Usta ''Bizler okul müdürü yada öğretmen olduğumuz gibi aynı zamanda da velileriz. Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmamız ve iyi bir örnek olmak için bu tür faaliyetlere katılmak çok büyük önem taşıyor.'' diye söyledi.

Program sonunda öğrencilere ve velilere okuyacakları ilk kitaplar dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber