Vali Güzeloğlu pikniğe katıldı, vatandaşlarla halay çekti

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun, Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen pikniğe katılarak kenar mahallelerde yaşayan vatandaşlarla halay çekmesi renkli görüntülere sahne oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2012 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Mersin İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen '81 İliz, Piknikteyiz, Biz Bir Aileyiz' isimli proje çerçevesinde Toroslar ilçesine bağlı Çopurlu köyünde piknik düzenlendi. Mersin'in kenar mahallelerinde yaşayan yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı pikniğe Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile eşi Ayşe Güzeloğlu, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak da katıldı.

Pikniğe katılan çocuklar ellerindeki çeşitli illerin isimleri bulunan dövizler açarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Burada vatandaşlara hitap eden Güzeloğlu, Mersin'in her rengini taşıdığı bütün zenginlikleri ve Mersin'de yaşayan bütün vatandaşları bir araya getirme noktasında güzel bir etkinlikte olduklarını belirtti.

Güzeloğlu, ?Piknikte vatandaşlarımızla bir araya gelince de bu düşüncenin ne kadar anlamlı ve ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gördüm. Amacımız sadece ve sadece vatandaşımızın mutluluğu, yüzünün gülümsemesi ve geleceğe güvenle bakabilmesidir. Devlet olarak amacımız budur. 'İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın' düşüncesinden hareketle Mersin sınırlarında yaşayan, Mersin'e gelerek ailesi ile birlikte geleceğini Mersin'de düşünen herkesin, her nerede yaşarsa yaşasın mutlu olması ve beklentilerinin karşılanması temel hedefimizdir.? şeklinde konuştu.

'81 İliz, Piknikteyiz, Biz Bir Aileyiz' projesinin Mersin'in rengini ve zenginliklerini ön plana çıkaran önemli bir etkinlik olduğunun altını çizen Güzeloğlu, şöyle devam etti: "Bu pikniğimizde her biri ilimizin değişik köşesindeki 7'den 77'ye vatandaşlarımızla kaynaşmaya ve beraberliğimizi pekiştirmeye olanak sağladık. Allah bizlere hep böylesi coşkulu günlerde buluşmayı nasip etsin. Birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Allah, milletçe bir ve beraber olarak daha güzel bir geleceğe inançlı bir şekilde hep birlikte ulaşmayı nasip etsin."

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selahattin Bulut ise Mersin'de kardeşliği, dostluğu birliği ve beraberliği pekiştirmek için Türkiye Cumhuriyetinin bir mozaik bu mozaiğin küçüğünün ise Mersin olduğunu göstermek için böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve eşi vatandaşlarla halay çekmesi renkli görüntülere sahne oldu.

Programa katılan vatandaşlara etli pilav ve ayran ikram edildi. Yemek dağıtım sırasında sıraya girmeyerek yemek almaya çalışan çocuklar ve aileler izdihama neden oldu. İzdiham sırasında görevliler çocukları sıraya geçirmekte zorluk yaşadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber