Dikili Belediye Başkanına verilen cezaya tepkiler artıyor

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in, 2 ayrı ihalede usul hatası yüzünden cezalarının Yargıtay'ca onaylanmasının ardından tepkiler büyüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2012 23:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Özgüven'e Destek" mitinginin ardından belediyenin ve Özgüven ailesinin telefonlarının adeta kilitlendiği, e-mail yoluyla da destek mesajları yağdığı bildiriliyor. Son olarak eşi Ayşe Özgüven'e ve çocuklarına destek vermek için CHP Kadın Kollarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve partililerle beraber Dikili'ye geldi.

İlk olarak CHP Dikili İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Güler, daha sonra beraberindekiler ile birlikte Dikili Belediyesi'ne geçti. Güler ve beraberindekileri burada Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak ile birlikte Başkan Osman Özgüven'in eşi Ayşe Özgüven, oğulları Evren, Utkan ve Barış ile CHP'li meclis üyeleri karşıladı.

Dikili Belediyesi'nin CHP'li Meclis üyesi Erdoğan Doğan'ın, "Başkanımızın aldığı cezayı da kapsayan, TBMM'de hazırlandığı söylenilen af kanunu ile ilgili bilgi alabilir miyiz?" diye sorması üzerine, Birgül Ayman Güler, ?Evet böyle bir çalışma var? dedi.

Dikili'de yaşananın siyasi bir saldırı olduğunu ileri süren Güler, şöyle konuştu: ?Bunun için sadece Dikili'de değil, ülke genelinde bir şeyler yapmamız lazım. Osman Özgüven'in su politikası bile başlı başına ayrı bir durum. Bir sembol Osman Özgüven. Sıradan bir sosyal belediyecilikte değil. Toplumcu belediyecilik ve bu arayışları bulmaktır. Sembol isimleri susturmaya çalışıyorlar. Bu davalar konunun uzmanı olarak söylüyorum. Hapislik bir unsur taşımamaktadır. Bunlar sıradan usul hatalarıdır. İdari tedbirlerle düzeltilecek davalardır. Olacak iş değil.?

Özgüven'in cezasıyla ilgili görüşlerini ifade eden Güler, ?Biz Osman Özgüven'in hiçbir suçunun olmadığından, kendi adımızdan emin olduğumuz kadar eminiz. Ortada, haksız yere toplumcu belediyecilik anlayışının cezalandırılması gerçeği var. Bunu ortaya çıkaracağız" diyerek, bu konudaki hukuki ve siyasi mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.

"BU ADALETSİZLİĞE KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ"

Destek ziyaretinde bulunan Bergama Belediye Başkanı Gönenç ise, şunları söyledi: ?Osman Özgüven bizim için sadece bir meslektaş, bir belediye başkanı değildir. Hepimizin örnek aldığı bir ağabeyimizdir, Bizim moral kaynağımızdır. Çünkü; Dikili'de halkçı, toplumcu belediyeciliği simge isimlerinden biridir. Kesilen bu ceza, onun halkçı ve toplumcu belediyecilik uygulamalarına verilen bir cezadır. Osman Özgüven ile ihale yolsuzluğunun ya da kişisel menfaat sağlamanın aynı cümle içinde kullanılamayacağını, onu tanıyan herkes biliyor. O yüzden bu cezayı bizde siyasi bir karar olarak, halkçı, toplumcu belediyecilik uygulamalarına verilen bir ceza olarak görüyoruz. Türkiye'deki bu adaletsizliğe karşı mücadele edeceğiz. Onu kısa süre içerisinde tekrar aramızda görmeyi umut ediyoruz.?

Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, daha sonra beraberindekilerle Dikili Erdal İnönü Stadı'nda oynanan Dikili Belediyespor ile Aliağa Gençlik Spor arasında oynanan maçı izledi. Dikilili ve Aliağalı futbolcuların maça ?Belediye Başkanı Osman Özgüven bizimle, adalet istiyoruz? yazılı pankartıyla çıkmaları, her iki takım taraftarları tarafından ayakta alkışlandı.

İzmir'in Dikili ilçesinde 4 dönem Belediye Başkanlığı yapan Osman Özgüven, Eski Garaj yerinin satışı ve belediye şirketi Jeotermal A.Ş.'ye ait ikinci el araçların ihalelerinden, "İhaleye fesat karıştırma ve usul hatası" suçlamasıyla yargılanmış, yerel mahkemenin her iki suç için verdiği toplam 8 yıl 4 ay hapis cezası Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından onanarak kesinleşmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber