Türkyılmaz: Sağlıkta Manisa halkına en iyi hizmeti vermek için çalışacağız

Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Türkyılmaz, sağlık alanında Manisa halkına en iyi hizmeti vermek için çalışacaklarını bildirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2012 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkyılmaz, Mali Hizmetler Başkanı Sezai Kaya, Tıbbi Hizmetler Başkanı Leyla Arıcı ve İdari Hizmetler Başkanı Halil Kaşaltı ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Manisa Devlet Hastanesi salonundaki toplantıda konuşan Genel Sekreter Türkyılmaz, ?Şimdilik mekan sıkıntımız var. Şu an itibariyle devlet hastanesi idari binasının bir katını kullanıyoruz. Diğer sağlık tesislerinde kurumumuz için bina arıyoruz. Yeni bir bina yapmayı düşünmüyoruz, ekstra maliyet olmasın diye. Hazır bina bulursak taşınacağız, bulamazsak burada hizmet vermeye devam edeceğiz.? dedi. Kamu Hastaneleri Birliği olarak Manisa'da en iyi hizmeti verme gayreti içinde olacaklarını belirten Murat Türkyılmaz, ?Hizmet ederken vatandaşla el ele hizmet etmek istiyoruz. Hayırsever vatandaşların da hastanelerimize katkılarını bekliyoruz. 2003 yılından itibaren Sağlık Bakanlığımız'ın yürütmekte olduğu Sağlıkta Dönüşüm Projesi çerçevesinde gerçekten iyi şeyler yapıldı. Her ilde ağız ve diş sağlığı merkezleri açılırken ilimizde dört tane bulunuyor. Bunun biri merkezde, diğerleri Turgutlu, Akhisar ve Salihli ilçelerinde. Bunlar da bizim birliğe bağlı. Bağlı olmayan sadece üç entegre hastanemiz var, Ahmetli, Gölmarmara ve Köprübaşı ilçelerindekiler. Onlar Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı. Onun dışındaki bütün ikinci ve üçüncü basamak sağlık tesisleri bize bağlı hizmet verecek.? şeklinde konuştu.

400 yataklı Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nin etüt çalışmalarının bittiği bilgisini de veren Türkyılmaz, ?Projede ufak tefek sıkıntı vardı. Özellikle hastanenin içindeki alanlarla ilgili belediye encümeninden karar çıkması gerekiyordu. Biz encümene yazdık ama maalesef onay kararı çıkmadı. Onlar, karar çıkmayan alanı ticari alan gibi algıladı. Normalde hastanenin içinde vatandaşların yararlanabildiği kantin gibi alana onay vermediler. Bu, oradaki işleri etkilemeyecek. Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz, 400 yataklı hastanemizi Manisa'ya kazandıracağız.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber