Diyarbakır'a 15 milyon Euro'luk Alman yatırımı

Dünyanın önde gelen toptan satış firmalarından Metro Toptancı Market, Diyarbakır'a 15 milyon Euro'luk yatırım yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2012 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'deki 26'ncı mağazasını Diyarbakır'a açan firma 200 aile istihdam sağladı. Metro Toptancı Market Türkiye Genel Müdürü Kubilay Özerkan, yıllardır Diyarbakır'a gelmeyi düşündüklerini belirterek, ?Karar verdik geldik ve Diyarbakır'a karanfillerle karşılandık. Diyarbakır'a layık olmaya çalışacağız.? dedi.

Alman menşeli firmanın Güneydoğu'ya yaptığı yatırımların ilki olan Diyarbakır'daki mağazasının açılış törenine Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, firma yetkilileri, Diyarbakırlı işadamları ve sanayicilerinin yanı sıra DOSİAD Başkanı Aziz Özkılıç, DİGİAD Başkanı Aladdin Korkutata'da katıldı. Metro Toptancı Market Türkiye Genel Müdürü Kubilay Özerkan, 15 milyon Euro yatırım değerindeki mağazada 200 kişinin istihdam edildiğini söyledi. Mağazanın 6 bin 900 metrekare satış alanına sahip olduğunu anlatan Özerkan mağazada 45 binden fazla ürünün yer aldığını vurguladı. Mağaza açtıkları her ilde olduğu gibi Diyarbakır'da da yerel üreticilere destek olduklarını anlatan Özerkan, Diyarbakır'ın yerel ürün ve markalarının Metro reyonlarında satılması için işbirliği yapacaklarını kaydetti. Özerkan, ilk başta Diyarbakırlı 10 üreticinin ürününü mağazalarında yer verdiklerini söyledi. Özerkan, ? Diyarbakır tarih boyunca bölgenin öncü ve örnek şehri olmuştur. Bu şehre ilk geldiğimizde Diyarbakırlılar bizi karanfillerle karşıladı. Onların bu içten davranışı, yerel yöneticilerin mağazamızın açılışında bize gösterdiği kolaylık ve yardımlar Diyarbakır'a mağaza açmakla çok doğru karar verdiğimizi gösterdi.? diye konuştu.

İŞLETME MÜDÜRÜ DIŞINDA BÜTÜN ÇALIŞANLAR BÖLGEDEN SEÇİLDİ

Diyarbakırlılara hizmet etmenin yanı sıra onlara istihdam alanı açmanın da mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Genel Müdür Kubilay Özerkan, ? Diyarbakır mağazamızda göreve başlayan arkadaşlarımızın, işletme müdürümüz dışında, hepsi bu bölgeden. Yine bu bölgeden 10 arkadaşımız Türkiye'nin farklı illerindeki mağazalarımızda görevlendirilmek üzere yönetici eğitimi alıyorlar. Hepsinin uluslar arası kariyer yapma imkanı olabilir. Mağaza açtığımız her ilimizde üreticiden müşteriye, çalışanına kadar tüm değerlerine inanıyor, yatırım yapıyoruz.? şeklinde konuştu.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ise şehre yatırım yaparak istihdama katsı sağlayan firmaya teşekkür etti. Vali Toprak, Diyarbakır'a yatırım yapanın her zaman kazandığını belirtti. Vali Toprak, yatırım konusunda işadamlarının bazı endişeleri olduğunu hatırlatarak, bu tür yatırımları gördükçe mutlu olduğunu kaydetti. Vali Toprak, ? Dışarıdan bakıldığını bazı endişeler görülüyor ama Diyarbakır yatırımın merkezi. Ortadoğu'ya açılan kapı. Burada çok değerli işadamlarımız var. Buraya yatırım yapmalıyız. İyilikleri ve güzellikleri ön plana çıkartmalıyız.? dedi.

Açılış töreninin ardından mağazayı gezen Diyarbakır Valisi Toprak'a firmanın Genel Müdürü Özkerkan, balık reyonunda deve balığıyla birlikte fotoğraf çektirdi. Özerkan, balık reyonunun özelliğinde dikkat çekerek, Diyarbakır'a ilk kez deve balığının getirildiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber