Üniversite öğrencileri, olay yeri inceleme robotu yaptı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kültür Müdürlüğü'ne bağlı faaliyetlerini sürdüren Prizma Öğrenci Topluluğu öğrencileri, olay yeri incelemeleri için ?Kaşif' isimli bir robot hazırladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2012 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Savunma sanayine katkı sağlayacak robot, ortam görüntüsü alabiliyor ve sıcaklık ölçebiliyor.

Prizma Öğrenci Topluluğu Temsilcisi Emrah Karayazı ve komite temsilcileri, Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun'a topluluğun yaptığı ve yapmayı planladığı faaliyetler ile topluluk bünyesinde gerçekleştirilen ?Kaşif' adlı robot hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin bu tür çalışmalarının ilerleyen yaşamlarında da önemli rol oynadığını kaydeden Coşkun, GAÜN Rektörlüğü olarak bu tür çalışmalara her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

Olay yeri inceleme robotu olan ?Kaşif'in tamamlandığında, Türkiye savunma sanayisinde çok ciddi bir yer edineceğini belirten Prizma Öğrenci Topluluğu Temsilcisi Emrah Karayazı ise ?Kaşif, ortam sıcaklığını ölçebilen, gaz kaçağı olup olmadığını kontrol edebilen, aynı zamanda ortam görüntüsünü alabilmekte, bilgisayar aracılığıyla kontrol edilebilen, GPS ile konum kontrolü ve bombaya müdahale edebilme özelliklerine sahip. Böyle çalışmaların lisans öğrencileri tarafından yapılması öğrencilerin gelecek iş yaşamlarına büyük katkı verecektir. Aynı zamanda üniversitemiz öğrencilerinin mesleki gelişimlerine ciddi tecrübe sağlamaktadır.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber