'Gaziantep, sağlık alanında bölgesinin lideri olma yolunda'

Ortadoğu Sağlık Turizmi Derneği'nin (OSDER), İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle yürüttüğü 'Gaziantep'ten Sağlık Turizm Ekonomisine Katkı Projesi' çerçevesinde Gaziantep, bölgesinde sağlık alanında cazibe merkezi ve lider olma yolunda ilerliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2012 17:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

OSDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Balia Baykal, yaptığı açıklamada, Gaziantep'in gerek doğal güzellikleri gerekse kültürel ve tarihi mirası ile her dönem turizmin merkezi olduğunu ifade etti.

Sağlık turizmi konusunda da bölgede yeni adımlar ve yatırımlar hızla devam ettiğini dile getiren Baykal, dünyada her yıl yaklaşık 25 milyon insanın sağlık için seyahat ettiğini, Sağlık Bakanlığı verilerine göre; 2010 yılında 400 bin turistin tedavi olmak için Türkiye'yi seçtiğini kaydetti.

Baykal, Gaziantep'te kamu-özel ortaklığıyla 2014'de tamamlanması planlanan ve temeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla atılması beklenen 800 milyon dolarlık Gaziantep Şehir Hastanesi'nin, bin 783 yatak kapasitesiyle 8 ayrı branşta hizmet vereceğini belitti.

Baykal, ?Gaziantep Şehir Hastanesi Ortadoğu'nun en büyük hastanesi olma özelliği taşıyacak. Ortadoğu'ya en yakın gelişmiş ilimiz içinde bu büyüklükte hastane olması stratejik açıdan sağlık turizm sektörünün gelişimi için önemlidir. Gaziantep'ten Sağlık Turizm Ekonomisine Katkı Projesi kapsamında sağlık turizminin gelişmesi yoluyla bölge turizminin gelirinin artırılmasını hedefliyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber