Balıkesir Belediyesi atık yağların toplanmasıyla ilgili yarışma düzenliyor

Balıkesir Belediyesi ile özel bir firma tarafından ortaklaşa, bitkisel atık yağların toplanmasıyla ilgili yarışma düzenlendi. İlköğretim öğrencilerine yönelik yarışmayla bitkisel atık yağların geri kazanımı bilincinin aşılanması hedefleniyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2012 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Kolza Biodizel Yakıt ve Petrol Ürünleri tarafından, yeni eğitim yılında merkezdeki ilköğretim okullarının öğrencileri arasında düzenlenecek yarışmayla ilgili olarak şunlar kaydedildi: "Atık yağlar, evsel atık su kirliliğinin yüzde 25'ini oluşturur. Lavabolara döküldüğü zaman drenaj sistemine sıvanır. Kanalizasyon borusu içindeki atıklara yapışarak, zamanla daralmasına sebep olur. 1 litre atık yağ, 1 milyon litre içme suyunu kirletir."

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok da ilköğretim öğrencilerinde bitkisel atık yağların geri kazanımı bilincinin yerleşeceğini belirterek, "Geleceğin büyükleri çocuklarımıza, atık yağları toplama alışkanlığı kazandırılacak. Çevre bilincini geliştirmek ve çevreyi koruma alışkanlığı kazandırmak için bu tür organizasyonları gerçekleştirmeye ve desteklemeye devam edeceğiz. Yarışmada dereceye giren okullarımızı çeşitli hediyelerle ödüllendireceğiz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber