16 Kilo altınla kaybolduğu iddia edilmişti

Konya'da, müşterilerine ait 16 kilo altınla kaçtığı iddia edilen baba ve iki oğlunun da aralarında bulunduğu 7 kişi adliyeye sevk edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2012 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da, müşterilerine ait 16 kilo altınla kaçtığı iddia edilen baba ve iki oğlunun da aralarında bulunduğu 7 kişi adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 4'ü tutuklandı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan Cengiz A. ile oğulları Yusuf A. ve Mehmet A'nın da aralarında olduğu 7 kişi, Beyşehir ilçesine götürüldü.

Burada adliyeye sevk edilen 7 zanlının savcılıkça ifadelerine başvuruldu. Tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Cengiz A, Yusuf A. ve Mehmet A ile zanlılara yardım ettiği öne sürülen 1 kişi tutuklandı.

Mahkeme, 1 kişi hakkında adli kontrol kararı, 2 kişinin de tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beyşehir ilçesinde kuyumculuk yapan Cengiz A. ile oğullarının da aralarında bulunduğu 7 kişiyi "dolandırıcılık ve tefecilik" yaptığı iddiasıyla gözaltına almıştı.

Cengiz A'nın ortağı Mehmet Kalaycı (52), kuyumcu dükkanındaki yaklaşık 1,5 milyon lira değerindeki 16 kilo altınla ortadan kaybolduğu iddiasıyla geçtiğimiz günlerde ortağından şikayetçi olmuştu.

Zanlıların bu şekilde kişileri yaklaşık 10 milyon lira zarara uğrattığı iddia edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber