Elazığ Belediyesi, Muharrem ayı orucu tutanlara iftar yemeği verdi

Ramazan ayında on binlerce kişiye iftar yemeği veren Elazığ Belediyesi, bu kez Yıldızbağları Mahallesi Cemevi'nde, Muharrem ayı orucu tutan hemşehrilere iftar yemeği ikramında bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İftar yemeği ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, bu aya binaen Paygamber Efendimiz'in (sas) bir hadisini hatırlatarak, ?Muharrem ayı, Allah'ın ayıdır.? dedi.

Elazığ Cemevi'nde gerçekleştirilen iftar yemeğine Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'nun yanısıra mahalle sakinlerinden Mahir Dede ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Mahir Dede, iftar öncesinde yaptığı açıklamada, ?Cenabı Allah, tuttuğumuz oruçları kabul etsin, Allah cümlemize sağlık sıhhat versin.? temennisinde bulunarak, iftar yemeğine katılanlara teşekkür etti.

Başkan Selmanoğlu ise açıklamasında, özellikle Peygamber Efendimiz'in (sas) de bu aya çok önem vererek, bir hadis-i şerifini hatırlatarak, şunları ifade etti: ?Bir adam Hazreti Resulullah'a (sas) Ramazan'dan sonra bana ne zaman oruç tutmayı tavsiye edersin diye sorar. Hazreti Peygamber Efendimiz (sas) ise adama, Muharrem ayında oruç tut. Zira o Allah'ın ayıdır.? İşte bundan da anlaşılacağı gibi muharrem ayı son derece anlamlı ve bereketli bir aydır, bu ayın bütün hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber