Bahçeli: 'One Minute' modası geçti/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cezaevlerindeki açlık grevleri sırasında AK Parti hükümeti ile İmralı'nın üç defa temas kurduğunu savunarak, "Acaba açlık grevleri, AK Parti ile İmralı arasındaki müzakere ve mutabakat arayışlarını canlandırmak ve belirli bir seviyeye getirmek maksadıyla küresel ayağı da olan planlanmış bir ölüm stratejisi midir?" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasının bir bölümünde cezaevlerindeki açlık grevlerine değinen Bahçeli, açlık grevlerinin amacını "PKK tezlerini ve zorlamalarını kabul ettirmek ve istenilen noktaya taşımaktır" şeklinde değerlendirirken, "Bunun için her çirkeflikten medet umulmakta ve her çirkinliğe kapı aralanmaktadır. AK Parti hükümeti ise taksit taksit dayatılan hain projeleri cevaplamakta ve bir bahaneyle hayata geçirmektedir" diye konuştu.

8 Kasım 2009'da İstanbul'da PKK'lı teröristler tarafından belediye otobüsüne atılan molotofkokteyli yüzünden hayatını kaybeden 17 yaşındaki Serap Eser'in katillerinin de açlık grevine girerek insanlık ve merhamet dilencisi olduğunu söyleyen Bahçeli, "20 Eylül 2011 günü Ankara Kumrular Sokak'ta 5 kardeşimize kıyan PKK'lı canavar, girdiği açlık greviyle sözüm ona öldürerek yapamadığını kendisini aç bırakarak ulaşacağını sanmıştır" şeklinde konuştu.

Bu açlık grevinin asla masum görülemeyeceğine dikkat çeken Bahçeli, cezaevlerindeki açlık grevinin ana dilde savunmanın önünü açtığı, Öcalan'ın tecrit şartlarının hafifletilmesine neden olduğunu ve anadilde eğitim isteklerinin yeni anayasa yoluyla karşılanacağını teminat altına aldığını kaydetti. Bahçeli şunları söyledi:

"Mehmetçiğin al bayrağa sarılı tabutlarını bir türlü görmeyen haysiyetsizlerin, vatan evlatlarının ardı ardına katledilmesini ağzına bile almayan haramzadelerin mevzu bahis açlık grevi olunca insanlık hatırlatması yapmaları bize görev kabul edilemez vicdansızlık örneğidir. Ömrü hayatlarında bir tek şehidimize Fatiha okumaktan uzak kalmış kalpsizlerin, PKK'lıların eylemine sıra sıra destek açıklaması yapmaları da satılmış zihinlerinin ve rehin bırakılmış ruhlarının eseri olsa gerektir."

?AÇLIK GREVLERİ SIRASINDA AK PARTİ İLE İMRALI ÜÇ DEFA TEMAS KURMUŞTUR?

"Tüm çıplaklığıyla anlaşılmıştır ki, açlık grevleri sırasında İmralı canisiyle AK Parti hükümeti üç defa temas kurmuştur" diyen Bahçeli, bu üç istekten ikisi olan ana dilde savunma ve Öcalan'ın tecrit şartlarının iyileştirilmesi konularının karşılandığını söyledi. "Öyle ki, İmralı adasıyla ulaşımı sağlayan eski tip koster gitmiş, yeni koster hemen yolcularını taşımak için limana yanaşmıştır" diyen Bahçeli, "Artık bozuk koster mazeretlerine sığınılmayacak ve müzakereler şeffaf ve aleni olarak yürütülecektir. Dilek ve tavsiyemiz; şeref konusunda iddialı çıkışlar, hamasi sözler ileri süren Başbakan'ın, cari durumunu yeniden gözden geçirmesidir" diye konuştu.

Açlık grevleriyle birlikte yaşananların bir danışıklı dövüş olduğunu iddia eden Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın da bu sürecin içinde aktif bir şekilde yer aldığını ifade etti. Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a bir takım sorular yönelterek, "Acaba açlık grevleri, AK Parti ile İmralı arasındaki müzakere ve mutabakat arayışlarını canlandırmak ve belirli bir seviyeye getirmek maksadıyla küresel ayağı da olan planlanmış bir ölüm stratejisi midir?" şeklinde konuştu.

Bahçeli ayrıca, "Bundan sonra sırayı PKK'nın affı, İmralı canisinin özgürlüğü ve Türkiye'nin federasyona ayrılması mı alacaktır?" diye sordu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından Başbakan Erdoğan'ın Mısır ziyaretinde İsrail'i hedef alan değerlendirmelerinin, hiçbir şekilde Filistinlilere bir şey kazandırmayacağını, olsa olsa Başbakan'ın kişisel tatmininden ibaret kalacağını belirterek, Erdoğan'ın, açıkça İsrail yanında yer alan Obama'ya etkili cevap vermekten bile çok uzakta olduğunu söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında gündeme İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Türkiye-İsrail ilişkilerini değerlendirdi. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıların kritik bir seviyeye dayandığını, kayıpların sayısının hızla yükseldiğini ifade eden Bahçeli, haksız, mesnetsiz ve insanlıkla bağdaşmayan bu saldırıları kınadıklarını vurguladı. Filistin davasını bastırmak ve Gazze'yi füze kuşağına alarak cinayetleri sıradanlaştırmanın İsrail'in klasik ve bildik taktiklerinden olduğunu kaydeden Bahçeli, ?Genellikle İsrail saldırılarının katalizörü olarak Ocak ayında yapılacak seçimler gösterilmektedir. Siyasi saiklerle mazlum Filistin halkının katledilmesi hiçbir insani değerle izah edilemeyecektir. İsrail devleti vicdansızca etnik temizliğe girişmiş, arkası arkasına ölüm yağdırmaktadır. Yakın zamana kadar Suriye'deki hadiseleri konuşuyorken, birden bire İsrail saldırganlığının gündemin başköşesine oturması, komşu coğrafyalarda yeni bir oyunun sahnelenmeye çalışıldığına işaret etmektedir? diye konuştu.

Uluslararası toplumun İsrail'in bu saldırıları karşısında yine duyarsız ve hareketsiz olduğuna işaret eden Bahçeli, ?Bunun yanında ABD Başkanı'nın İsrail'i savunan, arkasında duran ve cinayetlerini meşrulaştırmaya çalışan yaklaşımı da insanlığın iflas sınırına yaklaştığını resmetmektedir. İsrail tarafından atılan füzeleri savunma hakkı olarak gören Başkan Obama, adaletsizliğin ve insafsızlığın içine gömülmüştür. Madem İsrail kendini korumaktadır, peki Gazze ve Gazzeli kardeşlerimiz ne yapmaktadır? Bu kovboy mantığının, vahşi Batı mirasının anlaşılır ve kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur? diye konuştu.

?ONE MINUTE EFELENMESİNİN KREDİSİ ÇOKTAN BİTTİ?

Gelişmeler karşısında Başbakan Erdoğan'ın temelsiz tehditleri, nafile beyanlarının dün olduğu gibi bugün de hiçbir şeye hizmet etmeyeceğini belirten Bahçeli, ?one minute' efelenmesinin ve mizanseninin kredisinin artık çoktan bittiğini ve tükendiğini dile getirdi. Bahçeli, ?Mısır ziyaretinde İsrail'i hedef alan değerlendirmeleri, hiçbir şekilde Filistinli kardeşlerimize bir şey kazandırmayacak, olsa olsa Başbakan'ın kişisel tatmininden ibaret kalacaktır. 2012 şartlarının 2008'in ki gibi olmadığını iddia ederek üst perdeden İsrail'e gözdağı veren Başbakan Erdoğan, daha Mavi Marmara'nın hesabını dahi soramamıştır. Üstelik açıkça İsrail yanında yer alan Obama'ya etkili cevap vermekten bile çok uzaktadır. Bu minvalde, Başbakan Erdoğan'ın bugünkü grup toplantısında muhtemel sözleri bizim açımızdan hiçbir sonuç doğurmayacaktır? değerlendirmesinde bulundu.

Beklentilerinin Birleşmiş Milletler'in İsrail'in acımasızlığına acilen engel olması ve bu ay sonunda görüşeceği Filistin Devleti'nin üyeliğini kabul etmesi olduğuna vurgu yapan Bahçeli, şunları kaydetti:

?Filistin davası adaletli bir şekilde çözülmeden, Filistin halkının talepleri karşılanmadan akan kanlar İsrail'i boğacak ve bölgesel huzur asla gelmeyecektir. Bu vesileyle İsrail saldırganlığını, ona destek sağlayan emperyalist bakışı tekrar kınıyor, mazlumların ahının yerde kalmayacağına yürekten inanıyorum.?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bölücü taleplerin namlu, ateş ve mayın vasıtasıyla dayatıldığını ve taviz üstüne taviz koparıldığını belirterek, ?Başbakan Erdoğan'ın Habur'da ?umut verici gelişme' olarak yorumladığı terörist kafilenin karşılama törenleri, bugün onlarca vatan evladının al bayrağa sarılı tabutlarıyla yer değiştirmiştir? dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda, haftaya yine şehadet haberleriyle başlandığını belirterek, ?İnsanlıkla bağını koparan teröristler ölüm saçmaya, can almaya ve kıyım yapmaya devam ederken, hükümetin duyarsızlığına, ataletine ve teslimiyetine bir kez daha öfkelenerek şahit olduk. Kahramanlarımız birer birer Rahmeti Rahmana yürürken hükümetin basiretsizliğini, yılana ağı veren politikalarını kızgınlıkla izledik. Ama olan her defasında vatan nöbetindeki çocuklarımıza oldu? diye konuştu.

Kandil'de tezgahını açan, Türkiye'nin değişik yerlerinde fütursuzca şubeler kuran insan kasaplarının artık dayanma ve mukavemet noktasını çoktan aştığını vurgulayan Bahçeli, Başbakan Erdoğan ve hükümeti terörle mücadele konuşunda eleştirdi. Bahçeli, şunları söyledi:

?Kendisini Kaf Dağı'nda gören, dev aynasında seyreden Başbakan Erdoğan ve hükümeti kesinkes duvara toslamış haldedir. Cellada şirinlik yapan iktidar partisi vehametin derecesini görmekten son derece uzaktır. Bölücü teröre karşı dut yemiş bülbül gibi duran Başbakan ve arkadaşları, Türkiye'nin 10 yılda içini boşaltmış, Türk milletinin teslim senedini pervasızca hazırlamıştır. İktidar zihniyeti için şehidin, şühedanın bir anlamı kalmamıştır. Ne hüzün vericidir ki, bu kafa yapısında birisi gider birisi gelir mantığı hakim hale gelmiştir. Nasıl olsa vatan evlatları doğal şehit adayıdır ve yeri geldiğinde de kaçınılmaz son kendisini gösterecektir.

Bölücü terör istediği zaman eylem yapan, istediği zaman geri çekilen, yeri gelince eylem sahasını şehirlere genişleten ve bazen de cezaevlerini üst olarak kullanan kıvraklık ve kurnazlıkla müzakereci AKP'nin açtığı yolda emin adımlarla ilerlemektedir. Görünen odur ki, hainler rahata ermiş, cüret ve cesaretleri fazlalaşmıştır. İhanet kümesinde toplananlar, düşman kampında buluşanlar iyice şımarmış, artık pervasızlığın doruğuna çıkmışlardır.?

Bahçeli, bölücü taleplerin; namlu, ateş ve mayın vasıtasıyla dayatıldığını ve taviz üstüne taviz koparıldığını belirterek, bu süreçte şehitlerin kanının yerde kaldığını, ?haklarından geleceğiz, hesabını soracağız, yanlarına koymayacağız, döktükleri kanda boğacağız, hadlerini bildireceğiz' diklenmelerinin kısa zaman içinde unutulmuşluğa terk edildiğini söyledi.

Yıllardan beridir ısrar ve aymazlıkla uygulanan sorunlu politikaların en sonunda iflas ettiğini ve AKP'nin terör duvarına başını çarptığını ifade eden Bahçeli, ?iyi şeyler olacak, umutluyum' sözlerinden ?bıçak kemiğe dayandı, günlerini görecekler, bedelini ödeyecekler, siz temizlemezseniz biz temizleriz' sızlanmalarına büyük kayıplar ve şahadetler eşliğinde gelindiğini söyledi. Bahçeli, ?Başbakan Erdoğan'ın Habur'da ?umut verici gelişme' olarak yorumladığı terörist kafilenin karşılama törenleri, bugün onlarca vatan evladının al bayrağa sarılı tabutlarıyla yer değiştirmiştir. Analar ağlamasın sözleriyle içine girilen tek taraflı ilişki ağı ve PKK açılımındaki ahlaksızca inat, can çekişen bölücü terörü diriltmiş ve sonunda milletimizin boğazına yapışmasına neden olmuştur? diye konuştu.

Hakkari Şemdinli'den gelen kara haberlere gösterilen tepkilerin durumu idare etmeye dönük uyanıklık olduğunu ve tıpkı daha önceki sert mesajlar gibi sonuçsuz kalacağını belirten Bahçeli, ?Bizim ciğerimizi dağlayan ve geçtiğimiz hafta sonunda Şemdinli'de 5 evladımızın hayatına mal olan terör saldırısı sabır taşımızı çatlatmakla kalmamış, nefretimizi daha da bilemiştir? dedi.

Irak sınırındaki Balkaya Dağları'nda Jandarma Üsteğmen Gökhan Korkut, Jandarma Üstçavuş Mehmet Bostancı, Jandarma Üstçavuş Bekir Çavuş, Jandarma Çavuş Nihat Gün, Jandarma Uzman Çavuş Bilal Akgün'ün şehit düştüklerini hatırlatan Bahçeli, ?10 Kasım tarihinde düşen helikopterde kaybettiğimiz evlatlarımızla birlikte son bir hafta içinde 22 askerimiz terörle mücadele uğruna şehit olmuşlardır. Aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Unutulmasın ki, şehitlerimizin hatıraları bizimle var olacaktır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber