İçişleri Bakanlığı APK ve İl Planlama uzman ve yardımcıları, kamu personel reformu çalışmaları çerçevesinde durumlarının iyileştirilmesini bekliyor.

Haber Giriş : 03 Kasım 2003 09:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı APK ve İl Planlama uzman ve yardımcıları, kamu personel reformu çalışmaları çerçevesinde durumlarının iyileştirilmesini bekliyor.

İçişleri Bakanlığı APK ile İl Planlama uzman ve yardımcıları özlük hakları açısından diğer bakanlık ya da kuruluşlarda istihdam edilen muadillerine göre yüzde 100'e varan oranlarda daha düşük maaş alıyor.

Başbakanlık uzman yardımcısına (9/1) yaklaşık 888 milyon lira maaş ödenirken, il planlama uzman yardımcısı (9/1) 463 milyon lira, APK uzman yardımcısı (9/1) 366 milyon lira maaş alıyor. Aynı şartlarda alınan uzmanlar bulundukları kurumlar nedeniyle önemli bir maaş farkı yaşıyor.

Bu nedenle; toplam 268 il planlama uzman ve yardımcısı kadrosu olmasına rağmen, bu kadroların yalnızca 109'u dolu bulunuyor. APK Başkanlığı'ndaki 22 uzman ve uzman yardımcısı kadrosunun ise11'i, diğer taraftan 81 il planlama ve koordinasyon müdürü kadrosundan sadece 45'i dolu. Son 15 yılda bu kadroları atanan personelden yaklaşık yüzde 70'i özlük haklarındaki yetersizlik ve adaletsizlik nedeniyle, naklen başka kurumlara geçiyor. Örneğin; son yapılan sınavda, asil ve yedek listeden toplam 86 il planlama ve APK uzmanı yardımcısının ataması yapılmış olup, bunlardan yanlızca 48'i göreve başlamış, ancak bunlardan da 15'i başka kurumlara geçiş yapmış.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber