İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Erdoğan: Öleceksek adam gibi ölelim/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
<

Başbakan Erdoğan, ''Buradan tüm Batı'ya sesleniyorum. Kimse, 'İsrail, savunma hakkını kullanıyor' diyemez'' dedi.

TBMM

Partisinin grup toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına değindi.Erdoğan, şöyle konuştu:

''İsrail bu bölgede barışı hiçe sayarak, uluslararası hukuku ayaklar altına alarak bir halka karşı etnik temizlik uyguluyor. Filistin topraklarını adım adım işgal ediyor. Filistin topraklarını adım adım işgal ediyor. 'En temel hakları elinden alınan Filistinliler son derece haklı bir biçimde işgale karşı, etnik temizlik girişimine karşı, altını çizerek söylüyorum, meşru savunma hakkını, direniş hakkını kullanıyor. Buradan tüm Batı'ya sesleniyorum: kimse 'İsrail savunma hakkını kullanıyor' diyemez. İsrail şu anda Ortadoğu'da terör estiriyor.''

Erdoğan, İsrail'in saldırılarında bu sabah itibariyle hayatını kaybedenlerin sayısının Gazze'de 115'e ulaştığını belirtti.

Gazze'de yaşananlara sessiz kalmayacaklarını belirten Erdoğan, BM Güvenlik Konseyi'nin tutumunu eleştirdi. Erdoğan, ''Biz Güvenlik Konseyi'ndeki üyelerin ağzına bakarak adım atarsak halimiz perişandır. Öleceksek adam gibi ölelim, bunu başaralım'' diye konuştu.

İnsanlık dışı saldırılara destek vererek, adalet, hukuk, bölgesel barış olamayacağını ifade eden Erdoğan, barış savunucusu kuruluşların, Gazze'deki yaşanan katliamlara sessiz kalmasını eleştirdi. Erdoğan, BM'nin adaletine inanmadığını belirterek, ''Dünyadaki barış örgütlerine sesleniyorum: Sizin insan hakları dediğinizde aklınıza ateistler, farklı inanışta olanlar mı geliyor? Gazze'de İsmail Heniye kardeşimin kucağındaki dokuz aylık çocuk niçin sizin gündemine gelmiyor. 900 yaralı 115 ölü var, hani seziniz nerede? Niye çıkmıyorsunuz ortaya? Türkiye'de PKK'yı takip ediyorsunuz, onlar için Türkiye'yi gelip gidiyorsunuz. Gazze'de niye yoksunuz'' dedi.

Mızrak çuvala sığmıyor

İnsan hakları örgütlerinin, Gazze'de yaşananlara sessiz kalnasını eleştiren Erdoğan, ''Mızrak artık çuvala sığmıyor. İsrail'in kanlı politikaları, vicdansız operasyonları, artık telin edilecek noktayı artık çoktan geçti'' diye konuştu.

Yalnız bırakmayacağız

Erdoğan, ''Herkes sırtını dönse de biz Filistin'e sırtımızı dönmeyeceğiz. Herkes yüzünü çevirse de biz yüzümü çevirmeyeceğiz. Herkes yalnız bıraksa da biz Filistin'i yalnız bırakmayacağız'' dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin kurulduğu 1923'te toplam ihracatının 51 milyon dolar, 1924'te 82 milyon dolar, 2002'de ise 36 milyar dolar olduğunu belirterek, ''Bugün geriye dönüp 12 aylık ihracatımız 148 milyar doları aşmıştır. 1924'te bir yılda gerçekleştirdiğimiz ihracatı biz şu anda 5 saatte gerçekleştiriyoruz. Bakın biz Cumhuriyete slogan atarak sahip çıkanlardan değiliz. Biz milliyetçiliğe hamaset yaparak sahip çıkanlardan değiliz'' dedi.

Mini insansız hava aracı sistemi seri üretiliyor

Başbakan Erdoğan, milli savunma sanayisinde yapılanları anlatırken, ''Ülkemizde milli sermayemizin ürettiği mini insansız hava aracı sistemlerinin seri üretimi süratle devam ediyor. Bugüne kadar TSK'nın hizmetine 164 insansız uçak ve 4 insansız helikopter sunduk'' diye konuştu.

Harbe hazır olmaya devam edeceğiz

Erdoğan, ''İnşallah savunma sanayimiz sayesinde ürettiğimiz tüm o silahları kullanma gereği ortaya çıkmaz. Ancak sulh içinde yaşamak, özgürlük ve bağımsızlık içinde yaşamak için her ihtimale karşı biz ordumuzu geliştirmeye, geliştirmeye güçlendirmeye sulhu devam ettirmek için en güçlü şekilde harbe hazır olmaya da devam edeceğiz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber