Erzurum polisi, çocukları sokaktan kurtarıp spora kazandırıyor

Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı, aileleri tarafından sokakta çalıştırılan çocukların eğitimi ve topluma kazandırılması amacıyla düzenlenen 'Futbol Okulu Projesi'nin ikinci etabı, şöhretler karması futbol karşılaşmasıyla başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Emniyet Müdürlüğü, geçen yıl uygulamaya başladığı 'Futbol Okulu Projesi'nin ikinci etabını, Palandöken ilçesindeki bir halı sahada uygulamaya soktu. Proje kapsamında, futbol öğrenen 9-18 yaş grubundaki çocuklardan oluşan takım, eski milli takım oyuncularından ve Türkiye Futbol Federasyonu yöneticilerinden Müjdat Yetkiner, Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge'den oluşan 'Şöhretler Karma'sına karşı mücadele etti. Karşılaşmayı çocukların oluşturduğu takım, 5-3 galip bitirdi. Emniyet Müdürü Yıldız, başlattıkları söz konusu projenin olumlu sonuçlar verdiğini ifade etti.

Futbol Okulu Projesi'nin birinci etabında, 150 çocuğu sokaktan ve olumsuz koşullardan kurtarıp spora ve eğitime kazandırdıklarına işaret eden Yıldız, "En değerli varlıklarımız olan çocukları, dezavantajlı çocukları geçen yıl benzer bir programla kazandık. Bu yıl biraz projenin içeriğini zenginleştirdik. Daha fazla çocuğa ulaşmak istiyoruz. Çocuklarımızın boş zamanlarını değerlendirmek, belli disiplin altında suçtan uzak durmalarını ve hassas davranmalarını istiyoruz. Bu itibarla çocukları sokaktan, yanlış işlerden korumak adına bu faaliyeti düzenledik. Çocuklarımız da aileleri de mennun, biz de onlar memnun oldukça devam edeceğiz." dedi.

Fenerbahçeli, eski milli futbolculardan Müjdat Yetkiner de sokakta çalıştırılan çocukların topluma kazandırılması adına düzenlenen proje içerisinde yer almaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Söz konusu projenin yaygınlaştırılmasını isteyen Yetkiner, "Bu güzel sosyal projenin içinde olmak beni mutlu etti. Erzurumlular gurur duymalı. Bu proje Erzurum'a ait olmamalı. Bu ülkenin içinde yaşayan çocuklar hepimizin. Onları spora kanalize etmek hepimizin borcu olmalı. Bundan sonraki diğer şehirlerde bu tür ligler kurulup burada çalışan ve diğer illerde çalışan çocuklarla bir lig organize edilip, bunun şampiyonluğu olmalı. İşin içine resmiyet girer. Böylece çocukların hedefi olur. " diye konuştu.

Sokakta çalışırken, Emniyet Müdürlüğü'nün girişimleri sonucu sokakta mendil satmaktan kurtulduğunu belirten 9 yaşındaki İdris R. ise "Sokakta çalışıyordum. Bu proje sayesinde sokaktan kurtuldum." şeklinde konuştu. 16 yaşındaki İsmail M. de futbol okulu sayesinde kendini geliştirip, gelecekte futbolcu olmak istediğini anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber