Dalgıçlar, Gölcük'te tatbikat yaptı

Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı Su Altı Arama Kurtarma Ekibi, Gölcük Tabiat Parkı'nda su altı arama kurtarma tatbikatı yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın da izlediği tatbikat için sabah saatlerinde hazırlık yapıldı.

Bolu Belediyesi İtfaiyesi Su Altı Arama Kurtarma ekipleri, Gölük Tabiat Parkı'nda arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde başlayan tatbikatı izleyen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 150'ye yakın gölün bulunduğu Bolu'da boğulma olaylarına karşı önceden hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı. Başkan Yılmaz yaklaşık 3 yıl önce kurulan 10 kişilik kurtarma ekibi ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "Bolu itfaiyesi Türkiye'nin en iyi itfaiyelerinden. Bolu, büyüklüğüne göre değerlendirildiğinde ciddiye alınmaz gibi algılansa da Türkiye'nin belki en başarılı ve en yüksek donanımına sahip. Yangınlara Avrupa standartlarının üzerinde, kısa sürede müdahale ediyoruz. Dinamik bir ekibe sahibiz. Bölge ana ulaşım sistemi üzerinde olması nedeniyle kazalar çok sık meydana geliyor. Kazalara anında müdahale edecek ekibe sahibiz. Su altı kurtarma olaylarında çok iyi bir ekibe sahibiz. Bu yapının Türkiye'nin her yerinde oluşması çok önemli biz öyleyiz. Ekibimiz göllerin üzerinde yaptıkları tatbikatlarla her zaman olaylara karşı dinamik yapılarını koruyorlar.?

Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürü Musa Karadoğan ise "Ekibimiz 4 branşda faaliyet gösteriyor. Su altı arama, kaza kırım, dalgıçlık ve yangın müdahale. 10 kişilik dalgıç ekibimiz aynı zamanda kaza kırım ekibimiz.160 kilometrelik otoban sınırı olan bir şehirde gece en az bir 2 sefer trafik kazasına çıkıyoruz. Profesyonel bir eğitim aldık. Eğitimlerimizi yurt dışında aldık.? dedi.

Açıklamaların ardından Gölcük Tabiat Parkı'nda gerçekleştirilen tatbikatta ekipler suda boğulan ve kaybolan bir cesedin nasıl çıkarılacağını gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber