Sokakta kalan yaşlı çifte kaymakamlık sahip çıktı

Çorum'un Sungurlu ilçesinde evleri mahkeme kararı ile yıkılmasının ardından evsiz kalan yaşlı çifte kaymakamlık sahip çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hacettepe Mahallesinde yaşayan Şentürk ailesi, başkasının tapulu arazisine ev yaptıkları iddiasıyla evlerine yıkım kararı alınmış, Cuma günü mahkeme kararıyla evin yıkılmasından sonra kalacak yerleri olmadığı için sokakta yatmaya başlamışlardı.

İsmail Şentürk (65) ve eşi Fatma Şentürk havaların iyice soğumasıyla beraber sokakta kaldıklarından dolayı çaresiz olduklarını dile getirerek, yetkililerden yardım istediler.

KAYMAKAMLIK DEVREDE

Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin, imkanlar dahilinde ilçedeki sıkıntıların çözümü için çalıştıklarını söyledi. Bu kapsamda ailenin sorununa duyarsız kalamadıklarını ifade eden Kaymakam Şahin, "Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla Akçay Mahallesi Fevzi Çakmak Sokak'ta bir ev kiralandı ve aile oraya yerleştirildi" dedi.

Artık başımızı sokacak sıcak bir yuvamız var diyen Fatma Şentürk, "Allah Kaymakam beyden razı olsun. Şu kış günü bizi soğukta bırakmadı" dedi.

Şuanda hiçbir maaş almadıklarını ve komşularının yardımları ile karınlarını doyurduklarını söyleyen İsmail Şentürk ise, "Allah komşularımızdan razı olsun. Hasta olduğum için bu ayın 5'nde sakatlık maaşı bağlanacak. Şuana kadar komşularımızın getirdiklerini yiyorduk. Bundan sonra bağlanacak maaşla karnımızı doyuracağız" şeklinde konuştu. - Çorum

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber