Diyanet'in 2. kez sözlüye tabi tutması adaletsiz bir uygulama

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu ay içerisinde yayımladığı ilanla 4 bin 110 kişiyi alacağını ilan etmiştir. Başvurular alındı ve bugünlerde sözlü sınav yapılıyor. Ancak Diyanet, yeterlik belgesi verirken de bir mülakat uygulaması yapmıştı. Şimdi 2. kez bir daha mülakat yapması, üstelik adayların istedikleri komisyonlarda mülkata tabi tutulması adil bir uygulama değil...

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı, İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur'an Kursu Öğreticisi alırken yeterlik belgesi şartı koşmaktadır. Yeterlik belgeleri, müftülüklerde yapılan sözlü ve uygulamalı sınav sonuçlarına göre verilmektedir. Bu süreçte adayın mesleğini yapıp yapamayacağı değerlendirilmektedir.

Ancak, Diyanet personel alırken, KPSS puanına göre 3 katı aday arasına giren en yüksek KPSS puanına sahip adayları, bir kez daha mülakat sürecine tabi tutulmaktadır.

Üstelik mülakalatlar, Ankara, Antalya, Bolu, Bursa, Elazığ, Erzurum, İstanbul, Kastamonu, Kayseri, Konya, Manisa, Samsun, Trabzon, Şanlıurfa olmak üzere 14 sınav merkezinde yapılacaktır ve adaylar istedikleri sınav merkezlerini seçmekte özgür... Mülakatları yapan kişilerin de bir insan olduğu ve yönlendirmeye açık olduğu aşikardır. Herkesten Hz. Ömer adaletini beklemek haksızlıktır. Sözlü sınavlarda nelerin yaşandığı için her ortamda dile getirilmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığının yasal bir düzenleme yaparak, haksızlıklara neden olan bu 2. sözlü sınav uygulamasını iptal etmesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber