Tatvan'da ailelere 'Aile İçi Eğitim' kursları veriliyor

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, öğrencilerin 6-7 yaşından sonra okullara alındığını, ancak çocuklardaki birçok karakterin bu yaştan önce yerleştiğine işaret ederek, erken yaşlarda eğitimin önemine dikkat çekti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, öğrencilerin 6-7 yaşından sonra okullara alındığını, ancak çocuklardaki birçok karakterin bu yaştan önce yerleştiğine işaret ederek, erken yaşlarda eğitimin önemine dikkat çekti. Erkan, "Kaliteli insanların yetişmesindeki temeli anneler attığından, annelerimize büyük görevler düşüyor." dedi.

Bitlis Tatvan Halk Eğitim Merkezi tarafından 25 aileye 'Aile İçi Eğitim' kursu veriliyor.

Tatvan Şehit Öğretmen Bayram Yasemin Tekin İlkokulu'nda verilen kursları ziyaret eden Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, çocuklarda eğitimin anne karnında başladığını söyledi.

Erkan, ?Çocuklardaki karakter ve şahsiyet gibi birçok yapının olumlu ya da olumsuz yönde etkilenmesindeki birinci etken annelerdir. Bu yüzden eğitim konusunda son derece bilgi ve birikimli olmak gerekiyor ki bu çocuklara da yansısın. Bu çocuklara ne kadar yansırsa bizim milli ve manevi değerlerimize ne kadar sahip olursa, ileride de o kadar kaliteli insan yetişir. Bu yüzden bu kaliteli insanların yetişmesindeki temeli anneler attığından, annelerimize büyük görevler düşüyor. Burada temel çok önemli, eğer temel sağlam olmazsa onun üzerine dikilecek olan yapı da sağlam olmaz. Bu kurslar sayesinde inşallah bundan sonra daha sağlıklı, daha kaliteli çocuklar yetiştirilecektir. Bu sayede Tatvan'da geleceği parlak bir nesil yetişecektir.? diye konuştu.

Kurs Öğretmeni Çiğdem Erkan ise Halk Eğitim tarafından verilen kurslara şu anda 25 annenin katıldığını söyledi. ?Aile içi eğitim? kursunun Milli Eğitim Bakanlığı'nın halk eğitim merkezleri aracılığıyla yürüttüğü bir kurs olduğunu belirten öğretmen Erkan, şunları ifade etti:

?Şu anda Tatvan'da 2 kursumuz var. Ve kurslara Tatvan'dan 25 annemiz katılım gösteriyor. Kurslar 2 ayrı grup olarak veriliyor. Amacımız, bu kursu ilçedeki tüm mahallelere açmaktır. Bu kurslarımız 4 ay sürecek. Bu, aynı zamanda Bitlis'te de bir ilk. Bu kursa 0-18 yaş aralığında çocuğu olan ya da çocukla bir şekilde yaşayan, çocukla ilişkisi olan anneler, babalar, teyzeler, dayılar herkes katılabiliyor. Şu anda Tatvan'daki bu kursumuzun kursiyerleri anneler. Bu annelerle biz haftada bir gün teorik olarak bir araya geliyoruz. Konularımızı sohbet anlamında paylaşarak, bir birimizden birçok şeyi öğrenerek, doğrumuzu, yanlışımızı görerek bilgimize bilgi katıyoruz. Ve bu teorinin arkasında annelerimizin ev ziyaretleri oluyor. Haftanın belirli günlerinde bu annelerimizi evlerinde ziyarette bulunuyor ve çocuklarımızın ev ortamlarını ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretlerle oradaki eksikliklerimizi ve artılarımızı görüyoruz. Bu sayede daha destek almış aileler yetişiyor. Yine bu destekle daha mutlu, daha sağlıklı, daha huzurlu bir ortamda çocukların yetişmesine vesile oluyor.?

Kurs Öğretmeni Çiğdem Erkan, eğitim ve çocuk yetiştirmenin sadece annelerin işi olmadığını belirterek, "Her hafta konuştuğumuz konuları mektuplarla babalara da gönderiyoruz. Böylece aileyi tüm koldan ele alan bir eğitim uygulamış oluyoruz.? şeklinde konuştu. Kursların, 1 Ekim 2012'de başladığını hatırlatan Erkan ?Aile İçi Eğitim? kurslarının Ocak 2013'te sona ereceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber