Faturasını ödemeyen belde karanlıkta kaldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2005 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ın Erciş İlçesi'ne bağlı Kocapınar beldesinde, Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. ekipleri, kuruma borçları olan 294 aboneyle birlikte borcu olmayan aralarında Kocapınar Belediyesi'nin de bulunduğu 420 abonenin elektriğini kesti. Kocapınar Belde Belediye Başkanı Mustafa Ağaoğlu, kuruma borçlu olmadıkları halde elektriğini kesen kuruma dava açmaya hazırlanıyor.

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. ekipleri, 294 abonenin toplam borç tutarı olan 550 milyar liranın uzun süre ödenmemesi nedeniyle aynı trafolardan enerji alan 420 abonenin elektriğini kesti. Kuruma borcu olmadığı halde aynı trafolarda enerji alan Kocapınar Belediyesi'nin de elektrikleri kesilince, binada tüm işler durma noktasına geldi. Belediyedeki bilgisayar, telefon hatları ve diğer elektronik cihazların çalışamaz hale gelmesi nedeniyle Belediye Başkanı Mustafa Ağaoğlu, Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. yetkililerine sert tepki gösterdi.

Belediyeni kuruma tek kuruş borcu olmamasına rağmen elektriklerinin kesilmesine bir anlam veremediğini belirten Başkan Ağaoğlu, binaya kısa süre içinde enerji verilmemesi halinde kurum hakkında dava açacağını belirtti. Borcunu ödeyen ile ödemeyenin aynı kefeye konulmasını haksızlık olarak değerlendiren Ağaoğlu, "Belde halkı olarak bizler günah keçisi miyiz? Neden Erciş ya da, Çelebibağı beldesinin enerjisini kesmiyorsunuz. Gidin borcu olan kişinin enerjisini kesin. Belediye olarak bizlerin elektrik kurumuna bir kuruş borcumuz yok. Borcu olmayan bir kurum ya da insanı nasıl mağdur edersiniz" dedi.

Bu arada, bazı vatandaşlar iftar saatinde enerji olmadığı için ezan sesi duyamayacaklarını belirtirken, ev hanımları iftar yemeğini dışarıda soba yakarak hazırladı. Daha sonra belediye önünde toplanan belde sakinleri, enerjilerini kesen Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. yetkililerini mum yakıp, alkışlarla protesto etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber