TÜBİTAK, 17-24 Ekim'de Bilim Günleri düzenleyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2005 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin uluslararası alanda bilim kuruluşlarıyla işbirliği olanaklarının tartışılması amacıyla ''Uluslararası Bilim ve Araştırma Günleri'' düzenleniyor.TÜBİTAK tarafından bu yıldan başlamak üzere her yıl Ekim ayında düzenlenecek etkinlik, 17-24 Ekim 2005 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

TÜBİTAK Feza Gürsey Salonu'nda 17 Ekim Pazartesi günü açılış töreniyle başlayacak etkinliğin ilk gününde Avrupa Bilim Vakfı (ESF- European Science Foundation) ve Avrupa'nın önde gelen bilim merkezlerinden COST (European Cooperation in the Field of Scientific and Technical Research) Bilgi Günü yapılacak.

Ankara'da ve Gebze'de Avrupa Araştırma Merkezi (JRC-European Union's Joint Research Center) Bilgi Günü ile devam edecek etkinliklerde Avrupa bilim merkezlerinin üst düzey yetkilileri ile işbirliği olanakları konuşulacak.

Etkinlik kapsamında AB müktesebatının uygulanmasına bilimsel ve teknik destek başlığı altında bir toplantı gerçekleştirilecek. TÜBİTAK enstitülerine teknik geziler yapılacak ve Türkiye'nin uluslararası kuruluşlar nezdindeki temsilcilerinin bir araya gelmesiyle ''Ortak Akıl Toplantısı'' düzenlenecek.

Sheraton Oteli'nde yapılacak 3 ayrı ''Ortak Akıl'' toplantısında ise uluslararası kuruluşlara üye olma kriterleri, uluslararası konferans düzenleme ve katılım için destekleme kriterleri ve uluslararası projeleri destekleme kriterleri ele alınacak.

İstanbul Sanayi Odası'nda 24 Ekim Perşembe günü devam edecek etkinlikler 25 Ekim Cuma günü Brüksel'de AB'nin bilim ve teknoloji alanındaki 6. Çerçeve Programı'yla ilgili deneyimler ve Türkiye'nin çerçeve programlardaki rolünün ele alınmasıyla tamamlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber