Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Kilisli öğrencileri hayata hazırlayacak

Hasan Kalyoncu Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Uçar'ın proje koordinatörlüğünü yaptığı ?Toplumsal Duyarlılık Projeleri' çerçevesinde, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile Kilis İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında bir protokol imzalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitenin bütün bölümlerinde okutulan 'Toplumsal Duyarlılık Projeleri' dersi çerçevesinde, öğrencilerin katkılarıyla, ilköğretim ve liselerde ?öğrencileri toplumsal hayata hazırlamak ve meslek seçimlerinde yardımcı olmak' amacıyla imzalanan bu protokol kapsamında; konferans ve söyleşiler, motivasyon ve kariyer planlaması konusunda seminerler, kütüphanelere kitap kazandırılması ve böylelikle kitap okuma alışkanlığının artırılması, öğrencilere faydalı kitapların ulaştırılması gibi konular yer alacak.

İmzalanan protokol ile amaçlarının, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin fakültelerinin tanıtılması, eğitim fırsatlarının anlatılması olduğunun altını çizen Mustafa Uçar, ?Bu konuda eğitime gönül vermiş olan Kilis Valisi Süleyman Tapsız ve Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Kızıltaş, bizlere önayak olmuşlardır. Pansiyonlu okullarda akşam saatlerinde, diğer okullarda ise ilgili okul müdürünün uygun gördüğü eğitim öğretim saatlerinin aksatılmadığı zamanlarda, rehberlik derslerinde öğrencileri motive etmeyi amaçlıyoruz.? dedi.

Bu protokollerin, çevre il ve ilçelere de en kısa zamanda yayılacağını belirten Uçar, ?İmzalanan bu protokol anlaşması, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi öğretim elemanlarının desteği sayesinde, sınavda başarılı olmanın yolları, zaman stres yönetimi, motivasyon gibi teknik konularla beraber, büyüklere saygı, vatan sevgisi, birlikte yaşama kültürü, kötü alışkanlıklara karşı bilinçlendirme gibi amaçlar da taşımaktadır.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber