Akhisar ile Somaliland arasında ticaret köprüsü kuruluyor

Akhisar Sanayici İş Adamları Derneği (AKİSAD), Somaliland'den gelen işadamlarını misafir etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abdi Nasır Mahmoud, Abdi Nasır Aadan, Mohamed Abdi, Abdirashid Hassan ve Liban Haji Hassan, Akhisarlı işadamlarıyla ülkelerindeki ticari fırsatlar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Yeşil Portakal Marketleri tarafından düzenlenen kahvaltılı programda biraraya gelen heyet, işyerinin sahibi İsmail Hakkı Karakaş'tan gıda ve marketçilik sektörü hakkında bilgi aldı. Daha sonra Akhisar Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Birel'e ait zeytin işletmesinde incelemelerde bulunan heyet, Akhisar Kaymakamı Kamil Köten'i makamında ziyaret etti. Akhisar Ticaret Odası (ATSO) Yönetim Kurulu üyeleriyle de biraraya gelen heyet, Somaliland'deki ticari fırsatlar hakkında bilgi verdi.

Türk işadamlarını bir an önce yatırıma davet eden Hassan, "Akhisarlı işadamlarıyla biraraya gelmekten mutluluk duyuyorum. Zor günlerimizde siz yanımızdaydınız, halkımıza el uzattınız. Eğitim alanında da yatırımlar yaparak çocuklarımıza sahip çıktınız. Şimdi sıra bizde, ekonomik ve ticari alanda da yatırımlarınızı bekliyoruz. Yer ve güvenlik konusunda hiçbir endişeniz olmasın, Somalilandli işadamları olarak her zaman yanınızdayız, her türlü desteğe hazırız." dedi.

SOMALİLAND

Somaliland, Afrika Boynuzu'nda bir devlettir. Hiçbir ülke tarafından tanınmayan devletin egemen olduğu yer, uluslarası toplum tarafından Somali'ye bağlı bir özerk bölge olarak kabul edilmektedir. 1991 yılında Somaliland Cumhuriyeti adıyla bağımsızlığını ilan etmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber