Palandöken Belediyesi 25 bin kişiye aşure ikram edecek

Muharrem ayı dolayısıyla Cuma günü Palandöken İlçesinin 24 ayrı noktasın da 25 bin kişiye Palandöken Belediyesi aşure ikram edecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muharrem ayının çok önemli olduğunu ifade eden Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ?Birçok olayların gerçekleştiği ve Cenab-ı Allah'ın benim ayım dediği Muharrem ayı Ramazan'dan sonra en çok orucun tutulmasının faziletli olduğu bir aydır. Bu ay içerisinde bizim geleneksel bir âdetimiz var bu da aşure. Bildiğiniz gibi muharrem ayının 10. günü de aşure günü olarak kutlanıyor ve bu günde yapılan ikramlar bereket, bir yıl boyunca evlerde bu bereketin süreceği düşünülüyor. Biz de bu vesileyle Palandöken Belediyesi olarak 3 yıldan beri bu geleneğimizi devam ettirmek adına Cuma günü aşure ikramımız olacak.

İŞTE AŞURE İKRAM EDİLECEK YERLER

Bu mübarek ay nedeniyle 25 bin vatandaşa aşure ikram edeceklerini belirten Başkan Bulutlar, ?24 ayrı noktada 25 bin vatandaşımıza aşure ikramında bulunacağız. İlçemizin sınırları içerisin de yer alan Müftü Solakzade camii, Güneş camii, Köşk camii, Yıldız camii, Hacı Ahmet Baba camii, Osman Bektaş camii, Ebu İsak camii, Hacı Salih Efendi camii, Tarbasar camii , Abuşoğlu camii, Selimiye camii , Fatih camii , M. Lütfü Efendi cami , Baba Dereli Ahmet Efendi cami , Hacı Sakıp Efendi cami , Cemalliye camii , Küme Evler Camii, Şerif Efendi camii , Palandöken Dede Efendi camii , Maksut Efendi camii , Habip Baba camii,Faruk Efendi camii, Hacı Selim camii,Saime Hatun Camilerin de ilçede bulunan Kur-an Kursların da ve Öğrenci Yurtların da aşure ikramı yapacağız. Tüm halkımızı Cuma namazı çıkışı aşure ikramımıza davetlidir.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber