Kolunu diken doktorlarıyla tokalaştı

Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde geçirdiği bir iş kazası sonucu sağ eli kopan 30 yaşındaki Serkan Saygılıoğlu, yaklaşık 6 ay süren tedavi sürecinin ardından kolunu yerine diken doktorlarıyla tokalaşmanın mutluluğunu yaşadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Serkan Saygılıoğlu, 18 Mayıs 2012 tarihinde, çalıştığı çimento fabrikasında sağ kolunu iş makinesine kaptırdı. Saygılıoğlu, yapılan ilk müdahalenin ardından önce Pınarhisar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, daha sonra da Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada tedavi altına alınan Saygılıoğlu'nun kolu; Plastik Cerrahi Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Erol Benlier, Ortopedi Anabilim Dalı'nda Doç. Dr. Cem Çopuroğlu, Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'ndan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Coşkun Özdemir'in ve Fizik Tedavi Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Derya Demirbağ Kabayel'den oluşan ekip tarafından yerine dikildi.

Yaklaşık 6 ay süren tedavi sürecinin ardından Serkan Saygılıoğlu, kolunu yerine diken ekiple birlikte dün basın mensuplarının karşısına çıktı. Tedavi sürecinde moralini hep yüksek tuttuğunu ve bu sayede tedavinin olumlu sonuçlandığını ifade eden Saygılıoğlu artık kapı açabiliyor, tokalaşabiliyor. Son zamanlarda kolunun sıcak ve soğuğu da hissetmeye başladığını belirten Saygılıoğlu, iki çocuk sahibi olduğunu ve kolunun yerine dikilmesinin en çok çocuklarını sevindirdiğini kaydetti.

Serkan Saygılıoğlu'nun sağlık durumu hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Fizik Tedavi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derya Demirbağ Kabayel, Saygılıoğlu'nun fizik ve rehabilitasyon tedavisinin uzun olacağını ancak zorlu sürecin atlatıldığını kaydetti. Serkan Saygılıoğlu'nun artık tokalaşabildiğine de dikkat çeken Kabayel, ?Tedavi süreci sona erdiğinde Serkan'ın eli çok daha iyi olacak? dedi.

Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Erol Benlier, ezilen ve tutup koparılan bir organın yerine dikilmesinin daha zor olduğunu belirterek, ?Düzgün bir kesimde, hemen kesi yerinden yapılan müdahale ile başarı şansı yüzde 95 civarında olacaktır" dedi.

Saygılıoğlu daha sonra tedavinde emeği geçen doktorlarla tokalaşarak kendilerine teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber