Mamak Belediyesi vatandaşların acılarına ortak oluyor

Ankara'nın Mamak Belediyesi cenaze hizmetleriyle son bir yılda yaklaşık bin 500 vatandaşın acılarını paylaştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 18:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediyenin cenaze hizmetleri birimi, defin öncesi ve defin sonrası yapılacak işleri titizlikle takip ederek cenaze sahiplerinin işlerini kolaylaştırıyor. Haftanın yedi günü vatandaşın hizmetinde olan cenaze hizmetleri resmi prosedürleri vatandaşlar yormadan yapılıyor. Cenaze hizmetlerinin yanı sıra doktorlar da ölümün gerçekleşip gerçekleşmediğine bakarak cenaze muayenesi yapıyor. Erkek ve kadınlar için ayrı ayrı hazırlanan cenaze levazımatı cenaze sahiplerine ücretsiz olarak teslim ediliyor. Cenaze levazımatının içerisinde kefen takımı, sabun, havlu ve diğer gerekli cenaze malzemesi bulunuyor. Başkent sınırları dışında cenaze defni gerçekleştirmek isteyen cenaze sahiplerine yardımcı olan Mamak Belediyesi, kasım ayına kadar yaklaşık bin cenazenin de şehirler arası naklini gerçekleştirdi.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ?Belediyemizin cenaze işleri haftanın yedi günü vatandaşımızın hizmetinde. Acılar paylaşılarak azalır, bizler de vatandaşımızın acılarına ortak oluyoruz. Cenaze öncesi ve sonrasında yapılan hizmetlerle vatandaşımızın acısını biraz olsun hafifletmeye çalışıyoruz.? dedi.

Cenaze defninin tamamlanmasının ardından Mamak Belediyesi adına iki kişiden oluşan ekip cenaze evlerini ziyaret ediyor. Cenaze evi ziyaretinde Kur'an-ı Kerim okuyan ekip içerisinde; çay, şeker, lokum, gülsuyu, peçete gibi malzemelerin bulunduğu paketi de cenaze sahiplerine teslim ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber