Enstitü taşındı, tabelası duruyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2005 03:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elazığ'ın Keban İlçesi'nde 7 yıl önce açılan, ancak çeşitli nedenlerle ilçede çalışma yapmadan kente taşınan Avni Çarsancaklı Su Ürünleri Enstitüsü'nün tabelası, hâlâ Keban'da duruyor.

Bakanlar Kurulu'nun, Elazığ'ın Keban İlçesi'nde ?Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü? kurulmasına ilişkin kararı uyarınca, 2 Aralık 1998'de belediyenin tahsis ettiği alan üzerinde enstitü törenle açılmıştı.

Açılışın ardından ilçede hiçbir çalışma yapmadan Elazığ'a taşınan ve ?Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü? adını alan kurumun tabelaları hala ilçede duruyor. Yetkililer, Keban'da personel istihdamının zor olduğunu, ayrıca ilçedetahsis edilen binanın enstitü kullanımına uygun şartları taşımadığını söylediler.

Enstitünün 21 ilde su ürünleri ve balıkçılık sorunlarıyla ilgilendiğini bildiren yetkililer, ?O binaya kurmayı düşündüğümüz laboratuvarları kuramazdık. Ayrıca arazide olan adli sorunlar vardı. Bize tahsis edilen bina ve arsayı kendilerine iade ettik. Zaten Keban Belediye Meclisi de bu tahsisi iptal etti. Bu nedenlerle enstitü kentmerkezine taşındı? dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber