SGK'lılar Medikal Park Hastaneleri'nde fark ücreti ödemeyecek

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, Medical Park Hastaneler Grubu ve Mapfre Genel Sigorta işbirliğinde Türkiye'de ilk kez uygulanmaya başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Almanya, Hollanda ve Fransa gibi Avrupa ülkelerinde uygulanan, Türkiye sağlık sektörünün ise 2000'li yılların başından bu yana beklediği ?Tamamlayıcı Sağlık Sigortası' Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bünyesindeki hastalara yönelikte uygulanmaya başlayacak. Uygulama ile SGK'lıların özel hastanelerde ödediği fark ücreti ortadan kalkacak.

?Tamamlayıcı Sağlık Sigortası' uygulamasına başladıklarını belirten Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Hikmet Çavuş, hastaların tüm Medical Park Hastaneleri'nde fark ödemeden hizmet alabileceklerini kaydetti. Bu uygulamanın sağlık ve sigorta sektöründe yeni bir dönemi başlatacağını ve SGK'lılara büyük avantaj sağlayacağını vurgulayan Çavuş, ?Medical Park ve Mapfre Genel Sigorta, Türkiye sağlık sektöründe yeni bir dönemi başlatıyor. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Samsun ve çevre illerdeki hastalar için önemli bir avantaj sağlayacak. Medical Park Samsun Hastanesi olarak hastalarımıza hizmet vermekten ve sağlık sektöründe farklılık yaratmaktan gurur duyuyoruz. SGK'lı kişiler, Özel Sağlık Sigortası'nın yaklaşık 3'te 1 fiyatına ?Tamamlayıcı Sağlık Sigortası' poliçelerini satın alabilecekler. Fiyatlar İstanbul'a göre Samsun'da daha da düşük olacak. Kişiler ayakta ve yatarak tedavi teminatı alabildikleri gibi sadece 'yatarak' teminatını da seçebilecekler." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber