Ekmek üretici ve satıcılarına hijyen eğitimi

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından ekmek üreten ve satan işyerlerinin sahipleri ve çalışanlara yönelik hijyen seminerleri başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Katılımcılar seminer sonunda sınava tabi tutuldu.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, esnafların hijyene ve müşteri memnuniyetine önem vermesini istedi. Ekmekle uğraşan esnafların mutlaka bu eğitimlere katılmaları gerektiğini belirten Köksal, "Genel Hijyen Eğitimi Belgesi almayan ve belge sahibi olmayanlar işyerlerinde çalışamayacaklar ve çalıştıkları takdirde ilgili kurumlar tarafından cezai müeyyide uygulanacaktır. Bu nedenle ekmek ve ekmek çeşidi ile uğraşan esnaflarımızın bu eğitimlere mutlaka katılmaları gerekmektedir. Hijyen eğitimi ve insan sağlığı çok önemlidir. Bu eğitimlerimiz devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Ziraat Mühendisi Seyit Yıldız ise ekmek tebliğinde en önemli değişimlerden birinin de ekmek üretiminde çalışanların hijyen eğitimi almasının zorunlu hale geldiğini söyledi. Yapılan değişiklikle gıdanın tüketiciye en güvenilir şekilde arzını sağlamayı amaçlandığını vurgulayan Yıldız, "Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünlerin satış yerlerinde alıcının el değmesini engelleyecek şekilde ekmek dolabında veya tezgâhında muhafaza edilerek satıcı kontrolünde satılması gerekmektedir. Ürünlerin taşınması ve satışı sırasında çalışan tüm personelin kişisel temizliğe itina göstermesi, uygun ve temiz kıyafet giymesi ve koruyucu eldiven kullanması, ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünlerin kasap, manav ve Pazar gibi yerlerde piyasaya arz edilemeyeceği gibi konularda birçok değişiklik yapılmıştır." şeklinde konuştu.

Ziraat mühendisi Seyit Yıldız hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar, gıdadaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, işyeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, fırınlarda iyi hijyen uygulamaları, gıda zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşidi mevzuatları konularında bilgi verdi. Seminer sonunda katılımcılar sınava tabi tutuldu. Sınavda 70 ve üzerinde puan alanlara sertifika verilecek.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından gerçekleştirilen eğitime Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Seyit Yıldız ve Gıda Mühendisi Esved Karadağoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber