26 haftalık doğan Cemre, bir ayda taburcu edildi

Denizli Devlet Hastanesi'nde 26 haftalıkken 700 gr. doğan Cemre Hopa Yılmaz adlı bebek, üç aylık tedaviden sonra taburcu edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yenidoğan yoğun bakım ünitesi doktoru Uzm. Dr. Cüneyt Tayman, Cemre'nin Özlem ile Besim Hopa Yılmaz çiftinin ilk bebeği olduğunu belirterek, ?Doğum sancılarının erken başlaması nedeniyle gece acil servisimize başvurdular. Burada kadın doğum uzmanı tarafından değerlendirilen anneye, doğum eyleminin başlaması nedeniyle acil sezaryan yapılması gerekliydi. Biz de 6 aylık doğacak bebeğe gerekli müdahaleyi yapmak üzere doğumda hazır bulunduk. Erken doğum nedeniyle akciğerleri tam olarak gelişmeyen Cemre bebeği, solunum yetmezliği sorunu yaşadığı için hemen yoğun bakıma aldık. Yaklaşık 30 gün solunum cihazında takip ettik. Akciğerlerinin yeterli gelişmeyi göstermesi üzerine solunum cihazından çıkarıldı. Bu arada küçük miktarlarda beslenmeye başlandı. Şu an 3 aylık ve artık taburcu oluyor.? dedi.

Bu tür erken doğan çocukların, yeterli deneyim ve eğitimi olmayan kurumlarda yüzde 70-80 oranında kaybedildiğini vurgulayan Uzm. Dr. Tayman, ?Özellikle beyin kanaması, akciğer kanaması, bağırsak kanaması, yüksek oranda görme ve işitme kaybı gelişebilmektedir. Cemre bebeğin sağlıklı bir şekilde taburcu olması için gelişebilecek bu komplikasyonlarla gerektiği şekilde mücadele edildi. Göz takipleri yapıldı. Daha sonra hastamızın gelişmesi ve beslenmesi sağlanarak 3 ay sonunda 2 kg. ağırlığa ulaştığını gördük.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber