Güzelbey, Milli Eğitim Müdürü Serin'i ziyaret etti

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin'i ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenlerin kutsal bir görevi yerine getirdiğini ifade eden Güzelbey, eğitim kalitesinin yükselmesi için öğretmenlerin çalışma imkanlarının iyi konumda olması gerektiğini belirtti. Kentin eğitim kalitesinin yükseltilmesi için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak kendilerin de katkı sağladığını kaydeden Güzelbey, bu doğrultuda açtıkları gençlik merkezlerinde birçok gelir düzeyi düşük ailelerin çocuklarına eğitim verdiklerini aktardı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne ait gençlik merkezlerindeki eğitim kurslarında ortalama 7 bin 500 öğrencinin eğitim aldığını ve bu eğitimin ardından sınavlarda başarı oranın yüzde 95 civarında olduğunu vurgulayan Güzelbey, kentte kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra sivil toplum örgütlerinin ve ailelerin de katkıları ile eğitimde istenilen bir başarının gelebileceğine vurgu yaptı. Eğitimdeki başarının sadece okul ve arsadan ibaret olmadığını, öğretmen, öğrenci ve aile üçgenindeki ilişkinin de büyük bir etken olduğunu belirten Güzelbey, bilinçli bir toplumun daha refah bir seviyede olabileceğini kaydetti.

Milli Eğitim İl Müdürü nazarında tüm öğretmenlerin 'Öğretmenler Günü'nü kutladığını dile getiren Güzelbey, ?Bu güzel günde tüm öğretmenlerimizi tebrik ederken, başarılı bir eğitim yılı geçirmelerini temenni ediyorum.? diye konuştu.

Güzelbey'in ziyaretinde Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici ve İl Milli Eğitim müdür yardımcıları da hazır bulundu. Başkan Güzelbey, günün anısına Ekrem Serin'e Ömer Asım Ersoy'un 3 ciltlik 'Antep Ağzı' isimli kitabını hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber