Batman'da 'Kara Perşembe' eylemleri sonlandırıldı

Batman Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Bülent Tekik, aralarında Belediye Başkanı Nejdet Atalay'ın da bulunduğu çok sayıda kişinin tutuklanmasına tepki olarak başlatılan 'Kara Perşembe' eylemlerini sonlandırdıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ahmet Bülent Tekik, Tüm Bel Sen, Genel İş ve Batman Belediyesi çalışanları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de katıldığı son eylemde açıklamalarda bulundu.

'Kara Perşembe' olarak adlandırdıkları ve 153 hafta süren bir dizi eylem ve etkinliğin son haftası için toplandıklarını kaydeden Tekik, "24 Aralık 2009 tarihinde, başta Belediye Başkanı Nejdet Atalay olmak üzere onlarca siyasetçi ve belediye başkanının tutuklanarak cezaevine konulduğunu belirtti.

Bu duruma tepki amacıyla Batman Belediyesi çalışanları, Tüm Bel Sen ve Genel İş üyeleri ile kentin sivil toplum örgütleri ve Demokrasi Platformu'nun yaz kış demeden, KCK tutuklamaları ve Kürt sorunun barışçıl çözümünü engelleyen tüm baskı ve saldırılara karşı alanlara çıktıklarını kaydeden Tekik, ?Nejdet Atalay ve arkadaşlarının tutuklanmasına tepki olarak başlattığımız bu süreci gün geçtikçe daha da büyüterek bir sivil itaatsizlik eylemi, kendini sürdüren ve yenileyen bir eylem türü olarak tarihe geçirdik. Bugün burada 'Kara Perşembe' eylemini sonlandırmamız sürece tepkisiz kalacağımız anlamına gelmemektedir. Bizler, belediye çalışanları ve STK'lar olarak başlattığımız bu geleneği hayatın her alanında sürdüreceğimizi ve tepkilerimizi ortaya koyacağımızı vurguluyoruz." dedi.

Tekik'in konuşmasından ardında kalabalık 5 dakikalık oturma eyleminin ardından sessizce dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber