NİZAMDER'in açılışını Bakan Bayraktar yaptı

Sakarya'da mimar, mühendis, tekniker ve teknisyenleri bir çatı altında buluşturan Nizam Teknik Elemanlar Derneği'nin (NİZAMDER) açılışını Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 19:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayraktar, derneğin hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulunarak teknik elemanların ülkenin gelişmesine çok önemli katkılar sağladığını söyledi. Bayraktar, "Toplumun bilinçlenmesi adına bu girişimleri, bu birliktelikleri sağlamak çok önemli. Ben de bir teknik eleman olarak benim meslektaşlarım olmanız hasebiyle de arkadaşlarla birlikte olmayı bir görev saydım. Teknik elamanlar ülkenin gelişmesinde son derece önemli.? diye konuştu.

Türkiye'nin eğitim sisteminin istedikleri gibi gelişmediğini dile getiren Bayraktar, ancak AK Parti'nin teknik eğitime son derece önem verdiğini kaydetti. Bayraktar şunları söyledi: ?Bunun için eğitim sistemini dördüncü yıldan sonra kabiliyete göre, teknik elaman yetiştirmeye yönelik 4+4+4 şeklinde oluşturduk. Gençleri kendi kabiliyetleri doğrultusunda yetiştirmek için önemli bir adım. Gelişmiş ülkeler böyle yaptı, ABD, Almanya, Japonya böyle yaptılar ve dünyanın en teknolojik ve ileri ekonomilerini yakaladılar. Biz de inşallah bu şekilde yapacağız. Kalem efendisi yetiştirmek değil, hakikaten sanayiyi bilen, teknolojiyi bilen, bilimi, teknolojiyi ülkeye taşıyan, dünya ile yarışır mal üretebilen bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz. ?

NİZAMDER Başkanı Yusuf Demir ise derneğin 4 ay sürede 60 gönüllü teknik eleman ile kurulduğunu belirtti. Şehirde 5 binden fazla teknik elemanı ortak bir zeminde buluşturmayı amaç edindiklerini ifade eden Demir, "Dernek olarak üyelerimizin profesyonel gelişimlerini sağlamanın yanında, liderlik, verimlik, ortak akıl, mesleki paylaşım ve ahlaki değerler çerçevesinde üyelerinin gününüz dünyası ve geleceğe başarılı şekilde atılmasına destek olayı amaçlıyoruz. NİZAMDER ana felsefesini Mimar Sinan'dan referans almaktadır. Mimar Sinan, eserlerini yaşamak için değil yaşatmak için ter dökmüştür. Biz de yaşatma odaklı, iyi olanın, faydalı olanın, güzel olanı üretmeyi ve çağdaş şehirler imar etmeyi kendimize düstur edindik? şeklinde konuştu.

Derneğin 4 ayda 750 teknik eleman ve 60 akademisyeni ağırladığı, 400'ün üzerinde genci kampüs etkinliği çerçevesinde özel sekterle bir araya getirdiğini anlatan Demir, şu bilgileri verdi: ?2012-2013 yılında 10 gencimizi Avrupa Birliği Gönüllüler Hareketi ile, en az 2 aylığına Avrupa'ya dil öğrenmesi ve meslek gelişimine katkı yapması için Avrupa'ya ücretsiz gönderecektir. Ayrıca yine bu dönemde kentsel dönüşüm, altyapı, raylı sistem, yapı denetimi gibi konularda 20 program yapacağız. Bunun yanında 6 teknik kurs düzenleyeceğiz.?

NİZAMDER'in açılış kurdelasını Bakan Bayraktar'ın yanı sıra Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu birlikte kesti.

Programda ayrıca derneğin kurulmasına katkıda bulunanlara plaket verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber