PUSAD, diş hekimlerini yemekte ağırladı

Karaman Pusula Çalışanları Derneği (PUSAD), 22 Kasım Diş Hekimleri Günü dolayısı ile Demosan Otel'de bir program düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Nuriye Ulu ile ilde görev yapan diş hekimlerinin ailelerinin de katıldığı programda konuşan PUSAD Başkanı Abdullah Canbal, Sanovel İlaç firması ile birlikte organize ettikleri etkinlikle amaçlarının ?Sağlık çalışanları ile gönül köprüleri kurmak' olduğunu söyledi. Derneklerinin bu amaç doğrultusunda yurt içi ve yurt dışı geziler düzenlediğini, ihtiyaç sahibi herkese ücretsiz sağlık hizmeti verdiğini ve sağlık taraması yaptığını dile getiren Canbal, üyesi oldukları Uluslararası Sağlık Federasyonu (USAF) bünyesinde sağlık sektörünün tüm problemlerini masaya yatırma, hedeflerini yakalama noktasında destek olma anlamında çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Karaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Nuriye Ulu da yaptığı konuşmada, insanlığın yaşamında en önemli yere sahip olan tek şeyin sağlık olduğuna dikkatleri çekerek ağız ve diş sağlığını bozan faktörlerin bireyin vücut sağlığını doğrudan etkilediğini söyledi. Ulu, diş hekimlerinin sağlıklı bir birey için bu noktada önemli bir rolü ve sorumluluğu olduğunu dile getirerek, ?Toplum olarak ağız ve diş sağlığı anlayışımızı tamamen değiştirmek zorundayız. Dolayısı ile önlenebilir, kontrol edilebilir ve davranışla iyileştirilebilir hastalıklardan biri olan diş ve diş eti hastalıklarının tedavisinde sizlere önemli görevler düşüyor.? dedi. Ulu, anne babalarla, öğretmenlere, medyaya ve sivil toplum örgütlerine de önemli sorumluluklar düştüğünü belirterek, birlikte sorunların çözülebileceğini ifade etti.

Program, Sanovel İlaç firması yetkilisi Arslan Filizoğlu'nun sunumu ve akşam yemeği ikramı ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber