İzmir'de dede torun buluşması

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında hazırlanan "Dede-Torun Buluşması" isimli projenin kapsamında, öğrencileri huzur evlerindeki dede ve nineleriyle buluşturdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 21:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇOGEP kapsamında Konak Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüslerle, 20 toplum destekli polis, dedeler, nineler ve öğrenciler Alsancak Vapur İskelesi'nin karşısında bulunan Arma Kitap Kafe'ye getirilerek buluşturuldu.

Buluşmadan önce Zübeyde Hanım Huzurevi Müdürlüğü ile İzmir Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde yaşayan ninelerin bir kısmı güzellik merkezine götürüldü.

Buluşmada iki ayrı huzurevinde yaşayan dede ve ninelere karanfiller hediye eden öğrenciler, daha sonra Türk sanat müziği programı eşliğinde eğlendi. Arma Kitap Kafe'deki buluşmanın ardından vapurla körfez turu yapan dede ve nineler, "Böyle güzel bir organizasyon olduğu için çok mutluyuz. Bu organizasyon bir defalığına olmamalı. Yaşlılarımızı hiçbir zaman halkımız unutmasın. Onları yalnız bırakmasın" dedi.

Toplum Destekli Polis Şube Müdürü Harun Yıldırım ise, proje kapsamında çocukları huzurevi sakinleriyle bir araya getirdiklerini belirterek "Çocuklarımız, polislerimiz dede ve ninelerimizle birebir ilgilendi. Bizim amacımız yeni kuşak ve eski kuşağın kaynaşmasını sağlamak" dedi.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da yaşlılara her zaman çok önem verdiklerini belirterek, "Dede ve ninelerimiz her zaman ilgiye muhtaçlar. Onları ihmal etmemeliyiz. Bu kapsamda da böyle güzel bir projeye destek verdik ve inşallah devamı da gelecek" diye konuştu. - İZMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber