Altında en ilginç tahmin/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 00:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Altın ile ilgili son dönem gelen haberler sarı metalin yüzünü yeniden güldürmeye başladı.

Altın fiyatlarında kademli bir yükselişin yaşandığı dönemde bu hareketin devamını geleceğine dair haberlerin arkası kesilmiyor.

Dünyanın önde gelen büyük ekonomilerinde resesyondan kaçış için yapılacak parasal genişleme açıklamaları piyasaları belirli ölçüde rahatlatırken altına destek vererek yeni zirve beklentilerinin doğmasına neden oluyor.

Geçtiğimiz haftalarda aracı kurum raporlarında bir süredir alışık olduğumuz gelecek yıl 2 bin doları geçer tahminlerine en ilginç ek Euro Pacific Capital Ceo'su Peter Schiff'ten geldi.

Piyasaların takip ettiği Soros ve Paulson gibi önemli fonların altın istiflemeye başladığını açıklaması ile gözlerin yeniden altına döndüğünü söylemek yanlış olmayacaktır ama Schiff'in tahmini biraz zorlama görünüyor.

Euro Pacific Capital Ceo'suna göre son 5 yıldır merkez bankalarının piyasalara enjekte ettiği likit sonrasında altını 5 bin doları göreceğini savundu. Schiff açıklamasında altın fiyatı bir zaman çizelgesinin konulmasının şu aşamada zor olduğunu ama çok uzun vade geçmeden bu artışın yaşanacağını belirtti. Düşük kurun ne kadar süreceğinden emin olmadığını belirten Schiff altın için bir tavan olmadığına dikkat çekti.

Altın için bir sınır olmadığı gibi merkezlerin para basımı ile ilgili de bir sınır olmadığını açıklayan Euro Pacific Capital Ceo'su bu görüşünde de yalnız değil. Bloomberg'in 16 analist arasından yaptığı ankette gelecek yıl itibariyle her çeyrekte altında kademeli yükseliş beklentisi öne çıktı.

GÖZLER SOROS'UN ALTINLARINDA

Soros'un sahibi olduğu Soros Fund Management'ın, yasal olarak her çeyrekte vermek zorunda olduğu yatırım dökümünde, ABD hisselerindeki yatırımını azaltırken, altın yatırımlarını koruduğu gözlendi.

İlk çeyrekte toplam 8.8 milyar dolarlık ABD borsalarına kote hisse senedi bulunduran Soros Fund Management, ikinci çeyrek sonunda bu yatırımını yüzde 42 azaltarak 5.1 milyar dolara indirdi.

Aynı dönemde SPDR Gold Trust'taki hisselerini (İlk çeyrekteki 5.59 milyon hisseden ikinci çeyrek sonunda 5.24 milyon hisseye düşse bile) koruyan Soros'un potfoyünde borsalarda işlem gören altın fonlarının toplam ağırlığı ilk çeyrekteki yüzde 7'den yüzde 13'e çıktı.

THE LİRA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber