23 Kasım 2012'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 23 Kasım 2012 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 13.00'de Çankaya Köşkü'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenlerle öğle yemeğinde bir araya gelecek, saat 15.45'te Güney Sudan Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Nhial Deng Nhial ve beraberindeki heyeti kabul edecek, saat 16.45'te Suriye Ulusal Koalisyonu ve Suriye Ulusal Konseyi heyetlerini kabul edecek.

TBMM Başkanı Çiçek'in programı

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, saat 15.00'de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve beraberindeki öğretmenleri kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 14.00'de İstanbul'daki Başbakanlık Ofisi'nde bazı öğretmenlerle bir araya gelecek, saat 15.30'da Sırbistan Başbakanı ve İçişleri Bakanı İvitsa Daçiç ile görüşecek.

TBMM gündemi

- CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

- CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

- CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, saat 13.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

- BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkcü, saat 13.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

Başbakan Yardımcıları, Bakan ve Bakan Yardımcılarının programları

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye-Yemen 6. Dönem Ortak Komite Toplantısı'na katılmak üzere Yemen'e gidecek. Arınç, başkent Sana'da TİKA'nın Sana Program Koordinasyon Ofisi ile Uluslararası Türk-Yemen Okulu'nu ziyaret edecek, Türk toplumuyla bir araya gelecek.

- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kırşehir'de Ahi Evran Üniversitesi'nin 2012-2013 akademik yılı açılış törenine katılacak, valiliği, belediyeyi ve AK Parti İl Teşkilatı'nı ziyaret edecek.

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Perpa Ticaret Merkezi'nde saat 09.45'te işadamları ile sohbet toplantısına, Feshane'de saat 14.30'da 1. İstanbul Elazığ Günleri'nin açılış programına katılacak.

- İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Conrad Otel'de saat 10.00'da ?Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) Üye Devletleri İçişleri Bakanları 9. Toplantısı? kapsamında düzenlenecek ?Sınıraşan Suçlar ile Mücadelede İşbirliği? konulu toplantıya katılacak ve saat 12.30'da konuya ilişkin basın toplantısı düzenlenecek.

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Beykoz'daki Cumhuriyet Arıtma Tesisi'nde saat 10.00'da Melen Projesi'nin son durumuna ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Swiss Otel'de saat 15.00'te Active Academy 10. Uluslararası Finans Zirvesi ?Kentsel Dönüşümün Mimarisi Sil Baştan? konulu toplantıya ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kocaeli'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov ve Azerbaycan Devlet Bakanı Nazım İbrahimov ile birlikte saat 14.00'de Azerbaycan Kültür Evi'nin açılışına katılacak, saat 15.00'de Kadın Sosyal Yaşam Merkezi'nin temel atma törenine katılacak. Daha sonra İstanbul'a geçecek olan Bakan Şahin, Swissotel The Basphorus'ta saat 20.00'de ?Beyaz Kurdela? imza kampanyasını başlatacak. Etkinliğe Necati Şaşmaz başta olmak üzere Kurtlar Vadisi Pusu oyuncuları tam kadro katılacak.

- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul'daki Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde saat 10.00'da spor müdürleriyle bir araya gelerek, olimpiyat ve spor yatırımlarıyla ilgili açıklamalar yapacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde saat 11.30'da Efes Kongre Merkezi'nde incelemelerde bulunacak, ardından İzmir Balçova'da saat 13.30'da yerel yönetimler bölge toplantısına katılacak.

- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ankara'da saat 10.00'da Swiss Otel'de gerçekleştirilecek Türkiye Süt Üreticileri Birliği Ulusal Anlık Süt Kayıt Sistemi ve Hijyen Eğitimi tanıtım toplantısına katılacak.

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kocaeli'nin Şekerpınar ilçesinde bulunan P&G Şekerpınar Tesisleri'nde saat 11.00'de ?Procter&Gamble Fairy Üretim Hattı? açılış toplantısına katılacak.

Siyasi partilerin programları

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 12.30'da gazeteci Cüneyt Ünal'ın babası Hikmet Ünal ile parti genel merkezinde görüşecek.

- BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve beraberindeki heyet, saat 15.00'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu makamında ziyaret edecek.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda saat 11.30'da ekonomi gündemli basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov ile Devlet Bakanı Nazım İbrahimov, Kocaeli'de saat 10.00'da Kartepe Belediyesi tarafından Beşevler Mahallesi'nde daha önce hizmete alınmış olan Haydar Aliyev Parkı'nı ziyaret edecek.

- 29. Ulusal Bilişim Kurultayı, saat 11.15'te JW Marriot Otel'de devam edecek.

- Ankara'da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları çerçevesinde milli eğitimden sorumlu vali yardımcısı başkanlığındaki İl Milli Eğitim Müdürü ve öğretmenlerden oluşan heyet, saat 10.00'da Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'i makamında ziyaret edecek.

- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, saat 10.00'da Türk Eğitim-Sen'in 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı anketin sonuçlarını açıklayacak.

- Hak-İş, Ankara'da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla saat 10.30'da ?Beyaz Kurdele' etkinliği düzenleyecek.

- TED Ankara Koleji Okulları'nın yöneticileri, öğretmen ve çalışanları, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla saat 14.30'da Anıtkabir'i ziyaret edecek, saat 19.30'da Sheraton Otel'de düzenlenecek yemekte bir araya gelecek. Gecede ünlü sanatçı Nükhet Duru sahne alacak.

- Dünyagöz Hastaneler Grubu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gülferi Yıldırım Öğün ve Dünyagöz Ankara Başhekimi Prof. Dr. Merih Önol, saat 10.00'da Dünyagöz Ankara'nın 2013 hedeflerinin anlatılacağı bir basın toplantısı düzenleyecek.

- Birleşik Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Şahindokuyucu, saat 12.30'da Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yapacak.

- İHD İstanbul Şubesi, İsrail Konsolosluğu önünde saat 13.00'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısını kınamak amacıyla basın açıklaması düzenleyecek.

- Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Dörtyol Meydanı'nda saat 13.00'te 81 ilden getirilen malzemelerle yapılan 10 bin kişilik aşureyi halka dağıtacak.

- Hal Cephesi Uluslararası İlişkiler Komitesi üyeleri, Kadıköy Meydanı Eminönü Vapur İskelesi önünde saat 15.00'te Suriye halkına destek amacıyla bildiri dağıtacak.

- BEDAŞ'a bağlı taşeron sayaç okuma işçileri, saat 15.00'te Galatasaray Meydanı'ndan BEDAŞ Genel Müdürlüğü önündeki direniş çadırına yürüyüş düzenleyecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ

------------------------------

- TÜİK, saat 10.00'da 3. dönem konut satış istatistiklerini açıklayacak.

- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi SAÜ Esentepe Kampüsü'nde saat 13.00'de "Sakarya Otomotiv Sektörü Bölgesel İnovasyon Stratejileri Raporu" lansman programına katılacak.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------------

- Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil ve Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Hyaat Regency Otel'de saat 14.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

- Dünya Büyükler Karate Şampiyonası Fransa'da devam ediyor.

- Spor Toto Süper Lig'in 13. haftası iki maçla start alacak, program şöyle:

20.00 Beşiktaş-Akhisar Belediyespor

20.00 Mersin İdmanyurdu-Kardemir Karabükspor

- THY Avrupa Ligi D Grubu'nda mücadele eden Beşiktaş, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.00'de başlayacak maçta Brose Baskets'i ağırlayacak.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve 81 ilden gelen öğretmenlerle Çankaya Köşkü'nde öğle yemeğinde bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Gül, Güney Sudan Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Nhial Deng Nhial ve beraberindeki heyeti ile Suriye Ulusal Koalisyonu ve Suriye Ulusal Konseyi heyetlerini ayrı ayrı kabul edecek. (13.00-15.45-16.45)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Başbakanlık Ofisi'nde, bazı öğretmenleriyle bir araya gelecek. Erdoğan, Sırbistan Başbakanı ve İçişleri Bakanı İvitsa Daçiç ile görüşecek. (14.00-15.30)

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Haliç Kongre Merkezi'nde Uluslararası İtri Sempozyumu'nun açılışına katılacak. (09.30)

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul'da Conrad Otel'de, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Üye Devletleri İçişleri Bakanları 9. Toplantısı'nın açılışına katılacak. (10.00)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye Ulusal Koalisyonu heyetini Ankara Palas'ta kabul edecek. Bakan Davutoğlu daha sonra Güney Sudan Dışişleri Bakanı Nhial Deng Nhial ile başbaşa görüşecek. Görüşme sonrasında 2 bakan ortak basın toplantısı düzenleyecek. (10.30-12.45-14.30)

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kırgızistan Tarım ve Islah Bakanı Çıngızbek Uzakbaev ile birlikte Ankara Swissotel'de Türkiye Süt Üreticileri Birliği Ulusal Anlık Süt Kayıt Sistemi ve Hijyen Eğitimi Tanıtım Toplantısı'na katılacak. (10.00)

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Kırşehir'de, Ahi Evran Üniversitesi'nin 2012- 2013 akademik yılı açılış törenine katılacak, valiliği, belediyeyi ve AK Parti il teşkilatını ziyaret edecek. (10.00-14.00)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Kocaeli'nde, Azerbaycan Kültür Evi açılışına ve kadın sosyal yaşam merkezi temel atma törenine katılacak. (14.00-15.00)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Kocaeli'nde, "Procter&Gamble Fairy Üretim Hattı" açılışına ilişkin basın toplantısına katılacak. (11.00)

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım İzmir'de, EGERAY Cumaovası-Torbalı hattında incelemede bulunacak, AK Parti yerel yönetimler toplantısı ile Katip Çelebi Üniversitesi'nin akademik yıl açılış törenine katılacak. (10.30-13.30-15.30)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Kayseri'de, bazı açılış ve temel atma törenleri ile Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu 6. Enerji Zirvesi'ne ve akşam yemeğine katılacak. (09.30-18.30)

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Kilis'te, Öncüpınar konteyner kentini ve valiliği ziyaret edecek, zeytinyağı fabrikasında incelemelerde bulunacak, "Zeytinimi Seviyorum ve Zeytin Hasat Günü" etkinliklerinin açılışını yapacak, fidan dikme törenine katılacak. (09.30-14.00)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Çorum Hitit Üniversitesinde, Türkiye'nin Batılılaşma Serüveni Konferansı'na katılacak. (14.00)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin Karabük'te, bazı programlara ve açılışlara katılacak. (11.00)

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, parti üst düzey yetkilileri ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu parti genel merkezinde ziyaret edecek. (15.00)

"Derin devletin büyük kısmı halen uykuda" (Özel)

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in koruma amiri ve eski DSP Milletvekili Recai Birgün, derin devlet yapısının çok az bir kısmının ortaya çıkarıldığını, aslında büyük bir kısmının halen uykuda olduğunu söyledi. Türkiye'deki konjöktür müsait olduğu sürece her zaman bir darbe olabileceğine dikkat çeken Birgün, o eski derin yapılanmanın henüz tam olarak etkisiz hale getirilmediğini belirterek baskılandığını, pasivize edildiğini ama tamamen ortadan kaldırılmadığını vurguladı.

Alevi ve Sünniler, Ankara'da Hacıbaba Restoran'da Muharrem iftarında bir araya gelecek. (16.30)

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar Bursa'da, SGK Müfettişleri Eğitim Semineri toplantısına katılarak kurumun yeni dönemdeki denetim modeli çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunacak. (09.30)

Samsun'da Eti Bakır A.Ş.'nin gübre tesisinde amonyak tankı kapağının çökmesi sonucu 5 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Rusya'nın Soçi şehri hayvanat bahçesinde annelerinin kabul etmediği üç kaplan yavrusu, köpek Talli tarafından emziriliyor.

Suriye'deki gelişmeler takip edilecek.

Beşiktaş-Akhisar Belediye Gençlik ve Spor maçı oynanacak (20.00)

Mersin İdmanyurdu-Kardemir DÇ. Karabükspor maçı oynanacak (20.00)

Galatasaray, Elazığspor maçı için Elazığ'a gidecek.

Galatasaray, Elazığ'da karşılanacak.

Takımların hafta sonuna yönelik çalışmaları takip ediliyor.

İHA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber