Öğretmen adayları, huzurevindeki emekli öğretmenleri ziyaret etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaynak Eğitim ve Kültür Derneği'nin düzenlediği organizasyonla öğretmen adayları, Validebağ Mustafa Necatibey Huzurevi'ndeki emektar öğretmenleri ziyaret etti. Kimsesiz öğretmenlere teşekkür plaketinin verildiği ziyaret sırasında duygusal anlar yaşandı.

Fatih Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde okuyan öğrenciler, Üsküdar'daki Validebağ Mustafa Necatibey Huzurevi'nde kalan kimsesiz ve bakıma muhtaç öğretmenleri ziyaret etti. Kaynak Eğitim ve Kültür Derneği'nin ?Işık Kaynağına Vefa' adlı organizasyonuyla bir araya gelen öğrenciler, tecrübeli meslektaşlarına teşekkür plaketi verdi. Huzurevi'nde yaşayan öğretmenler de genç öğretmen adaylarına nasihatlerde bulundu.

Huzurevi sakinlerinden Hüdai Gürbüz (91), ?Öğretmenlik bir yaşam şeklidir. Bu şerefli meslek, geçici bir heyecan değildir. Bir öğretmen ziraattan da anlamalı, elektrikten de. Öğretmen tam donanımlı olmalı ki eğitimde aksama olmasın.? şeklinde konuştu.

Organizasyonu düzenleyen Kaynak Eğitim Ve Kültür Derneği'nin Genel Sekreteri Kürşat Yüce, ?Projeyi sürdürülebilir olarak devam ettirmeyi düşünüyoruz. ?Işık Kaynağına Vefa' adını verdiğimiz bu proje kapsamında öğretmenlerimizi sadece bir gün hatırlamak yerine bu çalışmayı yıl boyunca sürdürmeyi planlıyoruz. Fatih Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Huzurevi yetkilileri ile görüşmeler çerçevesinde öğretmenlerimizi üniversitede tecrübe paylaşımı seminerlerinde ağırlamayı planlıyoruz. Böylece emektar öğretmenler bir kenara atılmış hissinden uzaklaşacak diğer taraftan da genç öğretmen adayları bir hazine değerindeki tecrübeleri dinleme fırsatı bulacaklar.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber