Mozaik döşeli alanda çocuk mezarı bulundu

Muğla'nın Milas ilçesinde bir inşaatın temel sondaj çalışmaları sırasında bulunan Geç Roma Dönemine ait bir villanın taban döşemeleri için başlatılan kurtarma çalışmalarında çok sayıda eski kalıntının yanı sıra bir çocuk mezarı bulundu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aynı dönemlere ait olduğu sanılan mezarda 6-7 yaşlarında bir erkek çocuk iskeletine rastlanırken alanda çalışmalar bölgesel genişletmeler ile devam ediyor.

Kurtarma ve kazı çalışmalarını yerinde inceleyen Milas Müze Müdürü Ali Sinan Özbey çalışmalarla ilgili kısa bir basın açıklaması yaptı. Özbey, Geç roma dönemine ait olduğu sanılan döşemelerin İslami dönemde zarar görmediğinin altını çizerek bu kadar yüzeye yakın olmasının şaşırtıcı olduğunu söyledi.

Özbey açıklamasını, ?Yaklaşık 10 gün kadar önce içinde bulunduğumuz bu alanın sahibinin talebi üzerine 3. derece arkeolojik sit alanı olan bu yerde sondaj kazısı başlatıldı. Sondaj kazısının akıbetinde bir mozaikli alan ortaya çıktı. Alanın yüzeye çok yakın bir yerde olması bizi şaşırttı. İslami dönemde çok tahrip olmamış, ancak kendi döneminde tahribatın izleri ortaya çıktı. Bu başlattığımız sondaj kazılarını genel müdürlüğümüzden izin alarak kurtarma kazısına dönüştürdük. Alanın anlaşılmasına dönük çalışmalar devam ediyor. Kazıların sonlanmasından sonra bu yapıyı anlamaya çalışacağız. Kendi döneminden sonra buranın bir nekropol (mezarlık) alanı olabileceğini düşünüyoruz. Arkeolog arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor? sözleriyle tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber