Sevilay öğretmenin annesi: Kızım görev şehidi sayılsın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de öğrencisi tarafından öldürülen Sevilay öğretmenin annesi, kızının şehit sayılmasını istediğini gözyaşları içinde anlattı. Öğretmenler Günü'nü ilk kez onsuz geçireceklerini belirten acılı abla Sevgi Öztüzün ise, "Kendi çocuklarının törenlerine gidemezdi ama okulun düzenlediği törenlere sürekli giderdi. Yaralı kurtulmuş olsaydı yine giderdi, çünkü görevini seven bir öğretmendi." dedi.

Karabağlar ilçesindeki Nazire Merzeci İlköğretim Okulu'nda, 26 Eylül 2012 günü bir öğrencisi tarafından derste bıçaklanarak öldürülen Rabia Sevilay Durukan'ın ailesi, ilk kez onsuz bir Öğretmenler Günü geçirecek. Görevi başında öldürülen kızının şehit sayılmasını isteyen Pembe İlkgül, "Evlatsız kaldım ben. Hiçbir şey yokken oldu. Ne diyebilirim, kaçamamış bile çocuğum. Kapıyı açar açmaz saldırmış. Nasıl çocuk bu? Böyle çocuk olurmu?" şeklinde konuştu. Kızının görevine ve öğrencilerine çok değer verdiğini gözyaşları içinde anlatan İlkgül, "Yarım günlük dersi varken sabahın altısında gider, akşamın altısında gelirdi. Öyle görevlerini bırakmazdı. Kendini görevine adamıştı. Benim çocuğum, okulunda bıçaklandığı yerde öldü; kaçmadı, kıpırdamadı. Ben çocuğumun şehit sayılmasını istiyorum. Bu dünyada parçaladı kendini öğrecileri için. Doğramışlar çocuğumu, ölüsünü yıkadım elimle. Bu neden şehit olmaz?" dedi.

Sürekli gözyaşlarına hakim olmaya çalışan ablası da şunları söyledi: "Çok faal bir öğretmendi. Resmi törenlerde sürekli ön sıradaydı. Törenlerden önce etkinliklere hazırlanırdı. Şimdi olsa yine ön sırada olurdu. Yaralı da olsaydı giderdi. Kendi çocuklarının törenlerine gidemezdi ama okulun düzenlediği törenlerde sürekli giderdi. Çocukların folklır gösterisine biz gittik, fotoğraf çektik ama o kendi öğrencilerinin başındaydı."

Kendisi de öğretmen olan eşi Hüseyin Durukan da Öğretmenler Günü'nü ilk defa eşinden ayrı geçirmenin üzüntüsünü yaşadığını dile getirdi: "Bu tarz olayların yaşanmaması için bakanlık tarafından bazı tedbirler alınıyor, okullardaki güvenlik önlemleri ve öğrencilerin rehabilite edilmesi gibi. Bu konudaki çalışmaları destekliyorum. Biz bu acıyı yaşadık, başkaları çekmesin. Görevi başında öldürülen memurların şehit sayılması gerekir. Tüm devlet memurları için geçerli olması için Meclis'in eşimi şehit saymasını istiyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber