Bayraktar: Öğretmenler kan ağlarken, 24 Kasım'ı kutlamayacağız

Türk Eğitim Sen Erzurum Şube Başkanı Müfit Bayraktar, öğretmenlik mesleğinin cazibesini kaybettiğini ve bu nedenle 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlamayacaklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 17:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Müfit Bayraktar, sendika binasında basın toplantısı düzenledi. Bayraktar, eğitim ordusunun kan kaybettiğini ifade etti. Eğitimde son izlenen yanlış politikalar sonucunda öğretmenlerin saygınlığının yok edildiğinin ve ekonomik olarak fakirleştirildiğini belirten Bayraktar, hükümetin acilen öğretmenlerin sosyoekonomik ve özlük haklarında iyileştirmeye gitmesi gerektiğini dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i de eleştiren Bayraktar, "Sayın Bakan, 'Öğretmenler Günü'nü coşkuyla kutlayalım.' diyor. Sayın Bakan, öğretmene ne verdiniz ki ne istiyorsunuz? Öğretmenlik onur ve itibarını mı yükselttiniz, öğretmenin özlük ve hukuki haklarında iyileştirme mi yaptınız, Allah aşkına ne yaptınız? Öğretmenin durumu ortadadır. En düşük devlet memuru maaşı alır hale getirdiğiniz öğretmenlerin gününü biz kutlamayacağız. Meclis'te bekleyen yeni düzenleme ile devlet memurluğunu kaldıran memuru sözleşmeli köle yapmak istiyorsunuz. Herhalde Öğretmenler Günü'nde vereceğiniz en son hediye bu olsa gerek. Bunu da mı coşkuyla kutlayalım." diye sordu.

Eğitim Sen Şube Başkanı Bayraktar, hükümetin eğitim politikasının iflas ettiğini savunarak, "Eğitim sistemi ve politikası iflas etmiştir. Avrupa'da uygulanmayan eğitim modeli bizde uygulanır hale geldi. Dershanelerin kapatılacak olması, 4+4+4 sistemi bu hükümetin eğitim politikasının nereden nereye geldiğinin en bariz göstergesidir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber