MHP'liler soruşturma açılan Balıkesir Belediye Başkanı Ok'a destek eylemi yaptı

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok hakkında açılan soruşturma, belediye binası önünde toplanan bir grup tarafından protesto edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen yıl ramazan ayının ikinci günü vefat eden Ok'un babası Eyüp Ok'un cenaze masraflarıyla ilgili soruşturmayı protesto eden grup, sık sık Başkan Ok lehine slogan attı. MHP Balıkesir Merkez İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği protesto eylemine, ilçe başkanları ve diğer partililer katıldı. Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın ve diğer MHP'liler partililer, belediye yönetimine sahip çıkarak destek verdi.

İlçe başkanları adına açıklama yapan Çılgın, muhalefet partilerinin görevde olduğu belediyelere karşı linç kampanyası yürütüldüğünü iddia etti. Bayram Çılgın, "Önce Edremit Belediyesi, sonra Ayvalık Belediyesi'ne operasyon yapıldı. Sıranın Balıkesir Belediyesi'ne geldiği açıkça anlaşılıyor. Balıkesir Belediyesi yönetiminin, göreve geldiği günden bu yana yaptığı hizmet ve yatırımlar ortadadır. Belediye yönetimini yıpratmak amacıyla Balıkesirsporumuz'a kişi, kurum ve kuruluşların yaptığı bağışlar, reklam ve kombine gelirleri kovuşturma konusu yapılmıştır." dedi.

Partililerin, "Balıkesir seninle gurur duyuyor" sloganları eşliğinde makam odasından bina önüne çıkan Başkan İsmail Ok ise kendisine destek amacıyla toplanan gruba teşekkür etti. Kısa bir konuşma yapan Başkan Ok, büyük bir saldırı ve karalama kampanyasıyla karşı karşıya olduklarını savundu: "Varsa bir yanlışımız, yetimin gurabanın hakkına el uzattırdıysak bizden hesabını sorsunlar. O kadar alçaldılar ki hepimizin rahmetli geçmişlerimize yaptıkları hayırlara, benim de bir evlat olarak yaptığım hayıra kadar düştüler. Bazı dosyalarımız dokuzuncu kez yeniden açılıyor. Bu zulüm, ancak dikta faşist rejimlerde, AKP iktidarında görülür. Lağım suyuyla temizlik olmaz, abdest alınmaz, haramla hayır olmaz. Balıkesir halkı 2009'da verdiği gibi önümüzdeki seçimlerde de hakettiğiniz cevabı verecek, Osmanlı şamarını yüzünüze vuracaktır." İsmail Ok, yüzlerini kızartacak hiçbir icraat yapmadıklarını söylediği kalabalıktan, kendileri için dualarını eksik etmemelerini istedi. Konuşmanın ardından kalabalık, olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber