Suriye yeniden inşa edilirken Kilis çok önemli rol oynayacak

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Suriye'de yaşanan iç karışıklık bittikten sonra ülkenin yeniden inşasında Kilis'in önemli rol alacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 19:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir dizi açılış ve ziyaret için Kilis'e gelen Bakan Cevdet Yılmaz, Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya geldi. Yabancı uyruklu öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Yılmaz, Kilis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç'le makamında bir süre sohbet etti. Bakan Yılmaz burada yaptığı açıklamada, ''Suriye yeniden inşa edilirken Kilis başta olmak üzere sınır illerinin çok önemli bir rol oynayacağını düşünüyorum. Türkiye ve Kilis olarak gösterdiğimiz misafirperverlikten dolayı gerçekten iftihar ediyorum. Bir taraftan bizim maneviyatımızı, kültürel değerlerimizi gösteriyoruz, bir taraftan da aslında gelecekte çok büyük güçlü bağların temelini oluşturmuş oluyoruz. Gönül arzu eder ki bir an önce bu sıkıntılar bitsin, Suriye'ye barış huzur gelsin.'' dedi.

Bakan Yılmaz, özel sektöre yönelik 2 ve kamuya yönelik 3 mali destek programı hazırladıklarını, bu destek programları kapsamında tahsis edilecek toplam kaynak tutarının 19 milyon TL olduğunu ifade etti. Yılmaz, ''19 milyon liralık kaynak tutarı, proje sahiplerinin de koyacağı parayla yaklaşık 40 milyon liralık bir yatırımı bölgede harekete geçireceğiz'' dedi. Kilis'in teşvik programında 5. bölgede bulunmasının tarihi bir fırsat olduğuna dikkat çeken Yılmaz, dış ticaret rakamlarına bakıldığında da Kilis'in ticaretinin güçlendiğinin görüldüğünü söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber