Dışişleri Bakan Yardımcısı Koru'nun konferansında arbede çıktı

Trakya Üniversitesi'nde Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru'nun verdiği konferansa girmek isteyen protestocu bir grupla özel güvenlik ekipleri arasında arbede çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 21:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanlığı temsilciliğinin açılışı için Edirne'ye gelen Naci Koru, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldı. Kendilerine Edirne Gençlik Muhalefeti üyesi adını veren bir grup, kongre merkezine gelerek içeri girmek istedi. Konferansı provake edecekleri gerekçesiyle grup içeri almadı. Kongre merkezin giriş kapısını tutan özel güvenlik, konferansı izlemeye gelen öğrencilerin üzerini arayarak içeri aldı. Diğer öğrencilerin arasına karışarak içeri girmeye çalışan grup üyelerine izin verilmedi.

Grup üyeleri içeri girmek için özel güvenlik çemberini aşmaya çalıştı. Gençlik Muhalefeti üyeleriyle güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. İçeri alınmayan öğrenciler, "Üniversiteler bizimle özgürleşecek", "AKP defol, üniversiteler bizimdir", "Naci dikkat et, ayakkabı geliyor" şeklinde slogan attı.

Çevik kuvvet polisinin de hazır beklediği konferansın tamamlanmasının ardından Dışişleri Bakan Yardımcısı Koru ve beraberindekiler üniversiteden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber