En güzel öğretmenler günü hediyesi

Bayburt'ta engellilere eğitim veren merkezlerde görev yapan öğretmenler için en güzel Öğretmenler Günü hediyesi, öğrencilerin eğitime cevap vermeleri.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 22:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abdulkadir Nişancı

Bayburt Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde görevli öğretmen Emine Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezde çocuklara kendi ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik eğitim verdiklerini söyledi.

Çocuklara eğitimleri tamamen fiziksel yardımla öğretmeye çalıştıklarını belirten Aydın, "Boyamadan, yemeye, almaya, tutmaya, ağzına götürmeye, tuvalet ve diğer bütün ihtiyaçlarını fiziksel yardımla öğretmeye çalışıyoruz. Burası diğer sınıflardan ya da diğer ilköğretim okullarından çok daha zor ama elimizden geldiğince en iyisini yapmaya gayret ediyoruz" dedi.

Gönüllerinin, onların iyi olması ve bir şeyleri öğrenebilmelerinden yana olduğunu anlatan Aydın, "Küçücük dahi olsa bir adım yol almamız bize dünyaları veriyor. Onların hayatlarını en iyi şekilde öğrenebilmeleri içi burada elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Onların bir şeyler öğrenmesi, bir adım dahi yol almaları bizim için en büyük başarı, en büyük hediye" diye konuştu.

Öğretmen Murat Köse ise engelli öğrencilere eğitim veren öğretmenlere en güzel hediyenin, en büyük ödülün, öğrencilerinin kendi kendilerine yeter hale gelmesi olduğunu söyledi.

Öğrencilerin orta ve ağır düzeyde engellilerden oluştuğunu ifade eden Okul Müdürü Hanefi Özbek, öğrencilerin normal eğitim öğretime devam edemeyen çocuklar olduğunu söyledi.

Özbek, okulda görev yapmanın sabır isteyen bir iş olduğunu dile getirerek,

"Her öğretmen arkadaşımızın görev yapabileceği ya da bu öğrencilerle vakit geçirebileceği bir uğraş değil. Tamamen özveri isteyen, bu çocukları sevebilecek ve onlarla vakit geçirebilecek öğretmenlerin yapabileceği bir iş" dedi.

Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır

Yayıncı: Murat Kaban

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber