İşçi emeklisini PKK tehdidiyle 80 bin lira dolandırdılar

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da işçi emeklisi bir kişiyi telefonla arayıp kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan 2 şahıs "hesabındaki parayı şu an PKK çekmek üzere hemen git parayı çekip bize getir" diye kandırıp 80 bin lira parayı parkta alıp kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi'ndeki Atatürk Parkı'nda meydana geldi. İşçi emeklisi Ali Yüngeviş'in (52) eşini 22 Kasım 2012 tarihinde telefonla arayan kişiler, Yüngeviş'in cep telefon numarasını aldı. Bir süre sonra Yüngeviş'i arayan şahıslar, kendilerini Cumhuriyet Başsavcısı ve polis olarak tanıtıp bankada hesabının olup olmadığını sordu. Yüngeviş hesabının olduğunu söyleyince şahıslar, "Şuan hesabındaki para PKK tarafından çekilmek üzere hemen bir taksiye bin git paranı çek. Belki de şuan parayı çektiler" dedi. Telefonu da hiç kapatmayan zanlılar, Yüngeviş'in taksi ile bankaya gidip parayı çekmesini sağladı. Daha sonra Yüngeviş'e talimatlar yağdıran şahıslar, "Sen şimdi parayı hemen Atatürk Parkı'na çeşmenin oraya getir. Neyse ki paranı kurtardın. Bizim iki adamımız senin yanına gelecek parayı ona vereceksin. Senin bize verdiğin kadar parayı biz yengeye götürüyoruz, şuan onunla da telefonda konuşuyoruz" dedi.

Bunun üzerine Yüngeviş parka gelerek beklemeye başladı. Yüngeviş bir süre sonra parayı parka gelen şahsa verdi. Şahıs Ziyapaşa Bulvarı tarafına giderek kayboldu. Şahıslar Yüngeviş'in kullandığı telefonu da kapatıp kırmasını istedi. Yüngeviş parayı verdikten sonra eve gitti. Ancak evde kimse yoktu. Eşini aradı, birilerinin para getirip getirmediğini sordu ancak eşi kimsenin para getirmediğini söyleyince dolandırıldığını anladı. Cuma günü sabahleyin dolandırıcılar Yüngeviş'i tekrar arayarak, "Biz şuan seni dolandıranların peşindeyiz yakalayacağız sen kimseye haber verme" diyerek dalga da geçti.

Yüngeviş gelişmelerin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne giderek suç duyurusunda bulundu. Yüngeviş, bankadaki 80 bin lirasını yıllarca fabrikada çalıştıktan sonra aldığı ikramiye olduğunu belirterek, "Emekli parasıyla yetmiyordu, bu paranın faiziyle geçiniyorduk. Çocuklarımın geleceği için parayı bankada tutuyordum. Parayı herkesin ortasında parkta dolandırıcılara kaptırdım. Nasıl oldu anlamadım. Telefonuma da emniyetten bu tür dolandırıcılara para verilmemesi konusunda uyarı geliyordu. Ancak nasıl oldu anlamadım basiretim bağlandı sanki. Ben dolandırıcıların yakalanıp paramın bulunmasını istiyorum. Benim halim herkese örnek olsun kimse bunlara dolanmasın" dedi.

Yüngeviş, olayı polise bildirdikten sonra kendisine parka gelerek şahısları aradı.

DOLANDIRICILAR TAKTİK DEĞİŞTİRDİ

Polisin PKK tehdidiyle vatandaşları dolandıran şahıslar üzerinde yaptığı operasyonda şahısların bankadan para çekerken yakalanması üzerine zanlılar taktik değiştirdi. Daha önce verilen banka hesabına para yatırtıp gidip bankadan çeken zanlılar polisin bankada pusu kurmasından dolayı şimdi de şehir dışında tabela altı, çöp bidonu içine ya da parkta buluşup parayı almaya başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber