Emniyet şeridinde giden otomobil yardım aracına çarptı

Pendik'te, emniyet şeridinden seyreden sürücü, arıza nedeniyle duran TIR'a yardım için gelen tamirci otomobiline çarptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kontrolünü kaybeden otomobil seyir halindeki servis otobüsüne de çarptıktan sonra durabildi. Otomobil sürücüsü sıkıştığı yerden itfaiye ekipleri tarafından ağır yaralı olarak çıkartıldı.

Kaza, TEM otoyolu Kurtköy mevkiinde meydana geldi. 34 EGA 66 plakalı TIR ile Ankara istikametine seyreden sürücü Murat Bekir Oğuzhan Karadeniz, lastiği patlayınca emniyet şeridinde durdu. Lastiği tamir edemeyen Kardeniz, tamirci Salih Halıcı'dan yardım istedi. Bir süre sonra 81 BE 596 plakalı otomobili ile TIR'ın yanına gelen Halıcı da emniyet şeridine park ederek patlak lastiği değiştirmek için işe koyuldu. Bu sırada emniyet şeridinden hızla seyreden 34 ZK 074 plakalı otomobil, duramayarak önce Halıcı'ya ait otomobile ardından da önündeki TIR'a çarptı. Çarpmanın etkisiyle yolun ortasına doğru savrulan otomobil bu defa da Kemal Özyiğit yönetimindeki otobüse çarptı. Hurdaya dönen otomobil etrafında birkaç tur döndükten sonra durabildi.

Otomobil içerisinde sıkışan ve ağır şekilde yaralanan sürücü vatandaşlar tarafından kurtarılmayınca yardım için itfaiye ekipleri çağırıldı. Yaralı sürücü, itfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Kazada bacağından yaralanan TIR sürücüsü Karadeniz de diğer yaralı ile birlikte Pendik Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi.

Başından hafif şekilde yaralanan otobüs sürücüsü Özyiğit, arızalı TIR'ı görünce yavaşladığını ancak emniyet şeridinden gelen otomobilin önce park halindeki araçlara ardından da kullandığı otobüse çarptığını söyledi. Lastik tamircisi Halıcı da, TIR'ın lastiğini tamir ettikleri sırada emniyet şeridinden hızla gelen otomobilin önce kendi otomobiline ardından da otobüse çarptığını ifade etti.

Kaza nedeniyle kapanan yol, araçların kaldırılmasıyla trafiğe açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber