Rektörler Aşkın'ı savundu

Haber Giriş : 16 Ekim 2005 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MESLEKTAŞLARI, tıbbi cihaz alımında 25 milyon dolarlık usulsüzlük iddiasıyla tutuklanan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın için, ?Tutuksuz yargılanmalıydı.

TIBBİ cihaz alım ihalesinde usulsüzlük yaptığı iddiasıyla tutuklanan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'a, rektörlerden destek geldi. Rektörler, ihalenin Aşkın'dan önce yapıldığını ve bir rektörün tek başına böyle bir şey yapmasının söz konusu olamayacağını söyledi. Rektörler, AB ile müzakerelerin başladığı bir süreçte bu tutuklanmanın doğru olmadığını ifade etti.

Aşkın, Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne 25 milyon dolarlık tıbbi cihaz alım ihalesiyle ilgili hakkındaki suçlamalardan dolayı önceki gün tutuklanmıştı. Aynı zamanda tarihi eser koleksiyoncusu olan Aşkın'ın evine 14 Temmuz'da da baskın düzenlenerek, evindeki tarihi eserlere el konulmuştu.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, ihalenin Aşkın'dan önce yapıldığı, onun döneminde sadece cihazların teslimatı olduğunu belirterek, ?Teslimat sırasında da bazı evraklarda hataların olduğu söyleniyor? dedi. Yargıya güvenlerinin sonsuz olduğunu ancak, Aşkın'ın tutuksuz yargılanması gerektiğini kaydeden Akbulut, ?Kendisi devlet memuru, hiçbir yere gidemez? diye konuştu.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Baki Komsuoğlu da, bir rektörün tutuklanmasının doğru olmadığını belirterek, ?Herkesin gözü bizim üzerimizde iken bu tutuklama doğru olmadı. Tutuklanması şart mıydı? Buna da şaşırıyorum. Özellikle, AB sürecinde bu hoş olmayabilir? diye konuştu.

Aşkın'ın Avukatı Teoman Evren, itiraz haklarını kullanacaklarını belirterek,?Yakın zamanda adalet yerini bulacak? dedi.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber