Öğretmenler Günü Yozgat'ta bir dizi etkinlikle kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, Yozgat'ta da bir dizi etkinlikle kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ilk törende Atatürk anıtına çelenk koyuldu. Saygı duruşu ve İstiklâ Marşı'nın ardından kutlamalar, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda devam etti. Burada önce protokol üyeleri, ilk ve orta öğretim öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisini açtı. Müzik öğretmenlerinin kısa bir konserinin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Öğretmenliğin, büyük fedakârlık isteyen ve ağır sorumluluk gerektiren kutsal bir görev olduğunu belirten İl Müdürü Kuş, "Öğretmenlerin asli görevi, öğrencilerin kalbine hükmetmek ve taht kurmaktır. Bilgiyi bir şekilde verebiliriz ama asıl olan. tertemiz bir şekilde bize emanet edilen masum yavrularımızı, aldığımız masumiyetle tekrar vatana faydalı bir nesil olarak armağan edebilmektir. Öğretmen, öğrencisinin ayakkabısının içindeki yırtık çorabı görebilen, kırılmış kalbini hissedebilen, yarasını, sızısını, sevincini paylaşabilendir." dedi. Vali Yardımcısı Kemal Şahin de yaptığı konuşmada, öğretmenlik mesleğinin önemini vurguladı.

Daha sonra mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Gülnur Sarı bir konuşma yaptı. Ardından bu yıl emekli olan öğretmenlere, Vali Yardımcısı Şahin tarafından plaket verildi. Program, öğrencilerin ve öğretmenlerin okudukları şiirlerin ardından sona erdi. Programa Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, daire müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber